Turun ja Suomen arkkipiispa Tapio Luoma on täyttänyt 60 vuotta kesäkuussa. Turun kaupunki on antanut Tapio Luomalle lahjaksi luontopyhiinvaellusreitin Ruissalon saareen. Reitti on nimeltään Tapion polku.

Tapion polun tekijät

Pyhiinvaellusreitin konsepti ja tekstit: Larissa Riihihuhta
Kuvitus ja painotuotteiden taitto: Tuuli Sundén
Runot: Annastiina Papinaho

Ohjattu vaellus 6.7.2022

Pyhiinvaelluskeskus tarjoaa ohjatun vaelluksen uudella Tapion polulla runon ja suven päivänä 6.7.

Lahja on luovutettu arkkipiispalle 15.6.2022 arkkipiispan talossa järjestetyssä juhlassa. Lahjan luovuttivat juhlassa pormestari Minna Arve ja Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola.

Tapion polku on suunnattu erityisesti lapsiperheille, mutta sen kävely sopii kaikille turkulaisille ja matkailijoille.

Tuuli Sundénin tekemää kuvitusta Tapion polun kirjaseen.

– Tapion polku on vaellus sekä Ruissalon että oman elämän elonkirjoon. Samalla kun kulkija uppoutuu metsäpolulla aistimaan luonnonkauniin tammimetsän monimuotoista elämää, askeleet johdattavat pysähtymään oman ainutlaatuisen elämän rikkauden äärelle, kuvaa pormestari Minna Arve.

Tapion polku on pituudeltaan kolme kilometriä ja se sijaitsee Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ympäristössä Ruissalon saaressa. Pysähdyspaikat tunnistaa merkeistä, joissa on karhuntassu.

Tapion polkua voi kulkea painetun kirjasen avulla. Kirjanen on saatavilla Ruissalo Infosta, joka sijaitsee kasvitieteellisen puutarhan aulassa lähellä luontopolun aloituspaikkaa. Kirjasen voi lainata mukaan omalle pyhiinvaellukselle tai ostaa omaksi. Lainattavat kirjaset ovat saatavilla myös postilaatikosta kasvitieteellisen puutarhan portilla.

Tapion polkuun voi tutustua myös puhelimeen ladattavan Nomadi-sovelluksen kautta tai Citynomadin verkkosivuilla.

Arkkipiispa Tapio Luoma ja pormestari Minna Arve ovat sopineet kävelevänsä Tapion polun yhdessä elokuussa.