Turun toisen asteen oppilaitokset olivat ensimmäisenä hakutoiveena yhteensä 2 785 nuorella. Ilman opiskelijapaikkaa jääneille nuorille on Turussa tarjolla useita vaihtoehtoja. Tärkeintä on ottaa yhteyttä oman peruskoulun opinto-ohjaajaan mahdollisimman pian.

Aloituspaikkoja kaupungin lukioihin oli tarjolla 1 167 ja Turun ammatti-instituutin eri alojen perustutkintoihin 1 345.

Tuloksista on lähetetty tieto hakijalle joko sähköpostitse tai kirjeitse. 

Varasijalta opiskelemaan

Hakijan on hyväksyttävä valintansa 30.6. mennessä. Varasijalta on 19.8. asti mahdollista päästä opiskelemaan Turun lukioihin, Turun ammatti-instituuttiin sekä muihin oppilaitoksiin. Mikäli lukioissa on vapaita paikkoja varasijoilta ottamisen jälkeen, lukiot tiedottavat niistä omissa kanavissaan. Muista vapaista paikoista nuori saa lisätietoa Turun ammatti-instituutin verkkosivuilta sekä peruskoulunsa opinto-ohjaajalta.

Jatkuvalla haulla Turun ammatti-instituuttiin

Peruskoulun opinto-ohjaajat auttavat ilman opiskelupaikkaa jääneitä oppivelvollisia nuoria sopivan koulutuksen löytämisessä. Turun ammatti-instituutista (TAI) voi tiedustella yhteishaussa vapaiksi jääneitä paikkoja tai jättää yhteydenottopyynnön Turun ammatti-instituutin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella. TAIn opinto-ohjaajat ovat elokuussa yhteydessä kaikkiin yhteystietonsa lomakkeella jättäneisiin nuoriin. Ohjausta ja neuvontaa saa myös TAIn Ohjaus- ja hakupalvelusta.

TUVA valmistaa lukioon ja ammatilliseen koulutukseen

TUVA eli tutkintoon valmistava koulutus on tarkoitettu peruskoulun käyneille nuorille, joilla ei vielä ole toisen asteen koulutusta tai eivät ole käyneet muuta yksivuotista nivelvaiheen koulutusta. TUVAn tavoitteena on antaa valmiudet siirtyä ammatilliseen perustutkintoon tai lukiokoulutukseen. TUVA koostuu yhdistyneistä perusopetuksen lisäopetusta (10-luokka), lukioon valmistavasta koulutuksesta (LUVA) ja ammatilliseen koulutukseen valmentavasta koulutuksesta (VALMA). Opetus on maksutonta.

Turussa TUVAa järjestää mm. Turun ammatti-instituutti ja Turun iltalukio.

Verkossa kattavasti tietoa

Turun kaupungin verkkosivuille on koottu vinkkejä nuorille. Sivulta löytyy myös yhteystietoja, mikäli nuori haluaa tukea uravalinnoissa.

Lisätietoja

Turun lukioiden sisäänpääsykeskiarvot

Turun ammatti-instituutin TUVA-koulutus

Turun iltalukion TUVA-koulutus