Turun kaupunki on mukana SHIFT Business Festivalilla yhdessä Turku Business Regionin kanssa. Tapahtuma järjestetään Hotelli Kakolassa 24.-25.8.2022 ja sen teemoina ovat johtaminen digitaalisessa maailmassa sekä teknologian ratkaisut ilmastonmuutokseen. Tule kontillemme kuulemaan ja keskustelemaan esimerkiksi älykkäistä ja hiilineutraaleista energiantuotannon, talotekniikan ja liikkumisen ratkaisuista sekä yritysten kasvuohjelmista.

SHIFT Business Festival

  • 24.-25.8.2022 Hotelli Kakolassa
  • Lisätietoja osoitteesta shift.fi

Turun kaupungin ja Turku Business Regionin yhteisellä kontilla on tarjolla ohjelmaa sekä asiantuntijoita koko kaksipäiväisen festivaalin ajan. Kontilla on esillä muun muassa kaupungin ilmastotiimin työskentelyä sekä tietoa Testbed Turku –kokeilualustasta ja sen tarjoamista yritysyhteistyömahdollisuuksista. Turku Business Region puolestaan esittelee esimerkiksi kasvuohjelmiaan skaalautuville yrityksille.

Oman pisteen lisäksi kaupunki osallistuu järjestettyyn lavaohjelmaan. Kaupungin elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen on mukana johtajuuden paneelikeskustelussa. Paneeli pidetään Hotelli Kakolan päälavalla ke 24.8. klo 15.

– Turku on ilmastotavoitteiltaan yksi Euroopan johtavista kaupungeista. Onnistuminen tavoitteissa edellyttää jatkuvaa innovointia yritysten kanssa sekä digitaalisen murroksen johtamista, kommentoi Kyynäräinen.

Kehity kokeilemalla, menesty markkinoilla!

Yhtenä teemana Turun kaupungilta kontilla on kokeilualustatoiminta ja Testbed Turku -sivusto. Kokeilutoiminta mahdollistaa palautteen saamisen juuri niiltä, jotka tuotteen tai palvelun valmistuttua tulevat olemaan sen loppukäyttäjiä. Kaupunki tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kokeilla ja kehittää tuotteitaan aidoissa ympäristöissä, aidoilla kohderyhmillä. Kokeilutoiminnan koordinaattori Anna-Mari Sopenlehto-Jokinen kertoo, että kokeilutoimintaprosessi voi käynnistyä joko kaupungin kokeiluhaasteesta tai yrityksen ehdottamasta ideasta.

– Uusi Testbed Turku -sivusto tarjoaa kaiken kokeilutoimintaan tarvittavan tiedon yrityksille ja TKI-toimijoille yhden luukun periaatteella. Testbed Turun kokeiluteemoina ovat oppiminen, kaupunkiliikkuminen, ilmasto ja digitaaliset ratkaisut. Tervetuloa keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa kokeilumahdollisuuksista, sanoo Sopenlehto-Jokinen.

Lue lisää kokeilutoiminnasta ja tutustu tarkemmin: www.turku.fi/testbed-turku/kokeilutoiminta-turussa

Ratkaise aito haaste ja vie yritystäsi eteenpäin

Turku Business Region tuo SHIFTiin omat teemansa. Kontilla pääset keskustelemaan muun muassa Urban Tech -innovointihankkeesta, jossa yrityksiltä haetaan ratkaisuja erilaisten organisaatioiden haasteisiin. Hankkeen projektipäällikkö Sofia Pihlava kannustaa yrityksiä hakemaan mukaan matalalla kynnyksellä.

– Urban Techissä pääsette kehittämään ratkaisuja, joille on aito ja ajankohtainen tarve! Tämä on myös upea mahdollisuus pyrkiä kansainvälistymään, sillä haasteita on Suomen ulkopuoleltakin. Me Turku Business Regionilla tuemme mukaan päässeitä yrityksiä etenemään idean kanssa. Hakeminen on tehty todella helpoksi, joten mukaan vain, Pihlava innostaa.

Haasteisiin pääset tutustumaan alla olevan linkin kautta 22.6 alkaen, ideoita voi jättää 14.9.2022 asti. Hanke on tarkoitettu pk-yrityksille, ja idean toteuttamiseen on mahdollista saada rahoitusta jopa yli 50 000 euroa. Lue lisää: www.urbantech-project.eu/library-of-challenges/

”Tule juttelemaan ja sparrailemaan kontillemme SHIFTissä!”

Turku Business Regionin edustajien kanssa pääset keskustelemaan myös yritysten kasvu- ja kehittämisohjelmista sekä vastuullisuustyökalusta.

Asiasanat: