Aurajoen varrella sijaitsevaan Runeberginpuistoon kesäksi 2022 rakennettu pop up -leikkipuisto on avattu leikkijöille ja muille vieraille. Turun pormestari Minna Arve toivotti ensimmäiset väliaikaisen leikkipuiston vieraat tervetulleiksi. Leikkipuistoa testaamaan tuli joukko Kerttulin päivähoitoyksikön lapsia.

Runeberginpuiston vehreä ja varjoisa Pop up -leikkipuisto palvelee lapsiperheitä tämän kesän. Alueelle on rakennettu paljon toivottu keppihevosrata, jonka pituus on 90 metriä. Radalla voi harjoitella omalla keppihevosella tai laukkailla ilman keppihevosta. Puistoksylofonilla taas voi esittää konsertin kavereille tai vanhemmille.

Runeberginpuisto on historiallisesti arvokas ja leikkipuistoon on asennettu välineitä, jotka saadaan toimimaan ilman syviä perustustöitä.  Pienet tallirakennukset ja alueelle tuodut kepit ja kävyt rohkaisevat vanhempiakin muistelemaan, miten käpyeläimiä tehtiin. Aitaa koristavat Seikkailupuiston työpajojen taiteilemat flora ja fauna -aiheiset kuviot. Kesäkadulta tutut kukkatynnyrit luovat viihtyisyyttä tilaan ja kannustavat leppoisaan kesäoleiluun. Runeberginpuiston kesäleikkipuiston on toteuttanut Anlog Oy.

Leikkipuiston avannut Turun Pormestari Minna Arve toivotti esikoululaiset tervetulleiksi leikkimään ja toivoi heidän antavan myöhemmin palautetta ja kertovan mielipiteitään puistosta, sen sijainnista ja leikkivälineistä.

Syksyllä Runeberginpuisto palautetaan ennalleen ja päätös mahdollisesta jatkosta samassa tai toisessa sijainnissa tehdään kesän kokemusten pohjalta.

Asiasanat: