Liikuntalautakunta on tehnyt päätöksen esittää kahdet kuntoportaat ja asukasbudjetoinnin kautta on äänestetty kolmet kuntoportaat Turkuun.

Kuntoportaiden suosio on ollut kovassa nosteessa, joka näkyy kuntalaisten kysyntänä kuntoportaiden. Turkuun esitetään viidet uudet kuntoportaat, joista peräti kolmet ovat kuntalaisten toivomia asukasbudjettikohteita.

Vuoden 2022 aikana kuntoportaita on suunniteltu Luolavuoreen ja asukasbudjettikohteena Kalmasvuoreen. Vuoden 2023 aikana kuntoportaita on esitetty Hirvensaloon, Pansio-Pernon alueelle sekä Vasaramäkeen.

Kalmasvuoren ja Luolavuoren kuntoportaat

Kalmasvuoren kuntoportaat on suunniteltu Kankareenkujan ja Niitunniskatien väliseen maastoon. Suunnitelmassa on esitetty Paavonpolulta sekä Kankareenkujalta saavutettavuuden lisäämiseksi. Portaat ovat noin kaksi ja puolimetriä leveät ja sisältävät 55 puista askelmaa ilman välitasanteita ja sopivat erityisesti liikunnalliseen käyttöön. Valaistus portaisiin on suunnitelmassa esitetty kaiteessa olevasta led-nauhasta, jonka on tarkoitus lisätä portaiden turvallisuutta ja mahdollistaa portaiden käytön myös pimeämpinä vuodenaikoina.

Luolavuoren kuntoportaat on suunniteltu Luolavuoren kuntoradan ja pulkkamäen väliseen rinteeseen. Kuntoportaat ovat Kalmasvuoren portaiden kanssa samanlaisiksi, sisältäen puiset askelmat ja yhtäläisen valaistuksen kaiteessa. Askelmia Luolavuoren portaisiin on tulossa 65 ilman välitasanteita.

Hirvensalon, Pansio-Pernon ja Vasaramäen kuntoportaat

Hirvensalon kuntoportaat on esitetty sijoitettavaksi alhaalta katsottaessa vasemmanpuoleiseen 1-rinteeseen sompahissinpuoleiselle reunalle. Kaksi ja puolimetriä leveissä kuntoportaissa askelmia tulisi olemaan yhteensä huimat 242, jotka jakautuvat kolmeen osaan tasanteiden ja levähdyspenkkien avulla. Pansio-Pernon sekä Vasaramäen kuntoportaiden suunnittelut ovat käynnissä ja tarkemmat tiedot portaista sekä niiden sijainnista ovat vielä työn alla. Molemmat portaat on tarkoitus rakentaa kuntalaisten toiveesta asukasbudjettikohteina.

Rakentuvat kuntoportaat ovat infrastruktuuriltaan erilaisia, jonka tarkoituksena on tarjota yhä useammalle harrastajalle liikunnan edistämisen mahdollisuuksia.

 

Lisätietoja:

Amanda Pulli
Liikuntasuunnittelija
Liikuntapalvelukeskus
Turun kaupungin vapaa-ajan palvelukokonaisuus
p. 040 643 1862, amanda.pulli@turku.fi