Kristiinankadun kesäkatu saa tänä kesänä jatkoa laajennettuna jokirantaan saakka. Kadun viihtyisyyttä lisätään istutuksilla sekä oleskelu- ja kävelyalueilla. Kesäkadun yrittäjille mahdollistetaan kesäkadun käyttöä erilaisiin tapahtumiin.

Kristiinankadun kesäkatu

  • Viime vuonna kesäkatu sai kaupunkilaisilta ja kesäkadun yrittäjiltä myönteistä palautetta. Kesäkatua päätettiin jatkaa tänä vuonna jokirantaan saakka.
  • Myös tämän vuoden kesäkadusta kerätään palautetta ja kokemuksia eri tavoin, kuten liikennelaskennoilla, alueen käytön havainnoinnilla ja kyselyillä. Kysely avataan heinäkuussa.

Kristiinankatu toimii kahden korttelin pituisena kesäkatuna Eerikinkadun ja Läntisen Rantakadun välillä 31.8.2022 asti. Sen jälkeen kesäkatu jatkaa vielä Eerikinkatu–Linnankatu-välillä 18.9. saakka. Kesäkadun tavoite on parantaa kävelyn olosuhteita, tehdä kaupunkitilasta viihtyisämpi sekä lisätä ydinkeskustan vetovoimaa. Kesäkadun aikana jalankulkijoille on varattu lisää tilaa, ja istutuksia sekä oleskelumahdollisuuksia on lisätty. Katua on myös avattu alueen yritysten käyttöön.

Kesäkadulla tulee olemaan joitain jo viime vuonna tutuksi tulleita kalusteita, mutta myös paljon uutta. Kesäkadulle on tulossa jo viime vuonna leimalliseksi muodostuneita oransseja istutustynnyreitä sekä Parklyn puinen oleskelu- ja istutuskokonaisuus. Kesäkadulla hyödynnetään myös muista tapahtumista tuttuja kirjavia Itämeri-puulavereita.

Kesäkadulle pääsee nauttimaan kesähelteistä jo perjantai-iltana 1.7. Kesäkadun rakentaminen alkaa aikaisin aamulla ja kesäkatu valmistuu iltapäivän aikana. Yrittäjien järjestämiä kesäkadun avajaisia juhlitaan lauantaina 2.7. Kesän aikana kesäkadulla on luvassa muun muassa katutansseja, kirppiksiä ja muuta ohjelmaa. Yrittäjät julkaisevat avajaisten ohjelman ja tietoa muista tapahtumista Turun kesäkadun Instagram-tilillä.

Toreja, tapahtumia ja taidetta

Viime vuonna menestyneet Sytytä Turku -kilpailun voittajaideat, nuorten kesäyrittäjyystori ja tapahtumamatto saavat tänä kesänä jatkoa kesäkadulla.

Heinäkuussa 11.–24.7. Kristiinankadun kesäkadulla järjestetään nuorten kesäyrittäjyystori, jossa 17–29-vuotiaat yrittäjät pääsevät testaamaan yritysideoitansa. Torin järjestää Turun kaupungin työllisyyspalvelut Työpiste yhteistyössä Talous ja Nuoret TAT:n kanssa.

Kesäkadun Linnankadun ja Läntisen Rantakadun väliseltä osuudelta löytyy tapahtumamatto. Kristiinankadun Tapahtumamatto on asfalttiin rajattu 6 x 4 metrin alue, jonka voi varata vaikkapa katuesitystä tai käsitöiden myymistä varten. Varaaminen on aina maksutonta yleishyödyllisille yhdistyksille sekä kaikille esitystoimintaa varten. Muunlaisista varauksista peritään maksu yrityksiltä sekä yksityishenkilöiltä. Koko päivän vuokra on 20 euroa ja puolen päivän 10 euroa.

Tapahtumamattoja löytyy kesäkadun lisäksi myös Rettiginrinteeltä Fredrikanportailta sekä Puutorilta. Tapahtumamatot ovat varattavissa kaupungin Varaamo-palvelun sivuilta varaamo.turku.fi.

Kesäkadulle järjestettävä Kesä Turussa -valokuvanäyttely vie katsojan Turun kesäisiin maisemiin ja inspiroi lähimatkalle kuvien maisemiin. Valokuvanäyttely järjestetään yhteistyössä kaupunkeja ja asuinalueita esittelevän Know your hoodsin kanssa. Valokuvanäyttelyn voi nähdä Panimoravintola Koulun aidassa ja omaa suosikkikuvaa voi äänestää 1.7.–31.8. välisenä aikana Know your hoodsin blogissa.

Kristiinankadulla nähdään tänä vuonna Halmesmaax3 -työryhmän suunnittelema Paradise City -veistos, joka kutsuu levähdystauolle palmun katveeseen. Jopa kolme metriä korkea palmuveistos toimii kesäkadun kiintopisteenä.

Autoliikennettä rajoitetaan kesäkadun keston ajaksi

Kristiinankadun pysäköintiruutuihin on jo alkukesästä toteutettu kadunvarren ravintoloiden kesäterasseja. Kesäkadun aikana kadulta varataan alue, joka on kesäkadun yrittäjien kesken vapaasta hyödynnettävissä.

Jalankulkijoille, oleskelulle ja yritysten toiminnalle varattavan tilan vuoksi Kristiinankadun läpiajoliikenne katkaistaan Eerikinkadun ja Linnankadun välisellä osuudella 18.9. asti. Kadunvarsipysäköinti poistuu Kristiinankadun molemmilta osuuksilta, Eerikinkatu - Linnankatu ja Linnankatu – Läntinen Rantakatu.

Linnankadun ja Eerikinkadun välisellä osuudella tontille ajo ja huoltoajo ovat sallittuja Linnankadun suunnasta. Tontille ajo ja huoltoajo ovat sallittuja myös Linnankadun ja Läntisen Rantakadun välisellä osuudella.

Vallitseviin ajoreitteihin ei ole näiden kahden kortteliosuuden lisäksi muita muutoksia. Kristiinankadun pysäköintihalleille, P-Stockmann ja P-Centrum, pääsee edelleen ajamaan Eerikinkatua pitkin. Idän suunnasta saavuttaessa on kuitenkin voimassa Kauppatorin väliaikaisiin liikennejärjestelyihin liittyvä Aurakadun ja Linnankadun läpiajokielto arkisin kello 7–9 ja 15–17.

Kerro kantasi kesäkadusta

Miten onnistunut on Kristiinankadun kesäkatu 2022? Keräämme alueen käyttäjiltä ja muilta kaupunkilaisilta palautetta kesäkadusta 1.7.-31.8.2022 ja palaute otetaan huomioon, kun kesäkatujärjestelyjen jatkoa harkitaan.

https://kerrokantasi.turku.fi/kesakatu2022

Asiasanat: