Uuden jään laatua ihailee jääkiekkoilijatähtiäkin valmentanut Tiia Hurme.

Varissuon jäähallissa on uudella jäädytystekniikalla tehty jää. Uuden jäädytystekniikan tavoitteena on entistä parempi jään laatu. Jäädytystekniikalla tavoitteellaan sitkeää, liukasta, kirkasta sekä energiatehokasta jäätä.

Uudessa jäädytystekniikassa käytetään kuumaa jäädytysvettä koko jäädytysprosessin läpi. Jään perustusten tekovaiheessa käytetään ”sprayboom”- työkalua, joka mahdollistaa jäädytyksen ohuina vesikerroksina. Ohuina vesikerroksina jäädytetty jää on entistä laadukkaampaa, kun veden mukana ei tule jäähän ilmaa.

Taitoluistelutaustainen Tiia Hurme on opettanut viimeiset kuusi vuotta jääkiekkoilijoille teränkäyttöä ja energiatehokasta luistelua yhteistyössä jääkiekkovaikuttaja Ismo Lehkosen kanssa. Alakouluikäisistä harrastajista ammattipelaajiin valmentaneen Tiia Hurmeen mukaan uudella jäädytystekniikalla tehdyn jään ansiosta luistelusta tulee helppoa ja taloudellista.

- Varissuon jäähallin jää on uuden jäädytystekniikan ansioista ihan maailman parhaimpia, Tiia Hurme toteaa.

- Luistelu on helpompaa ja energiatehokkaampaa, kun jäällä liukuu paremmin. Lisäksi jää pysyy kunnossa pidempään ja treenaaminen on miellyttävää koko päivän, Tiia Hurme kertoo.

Varissuon jäähallin jäästä pidetään hallihenkilökunnan toimesta hyvää huolta. Uusi jäädytystekniikka vaatii jäädyttäjiltä paljon jalkatyötä ja matkaa on taitettu työpäivän aikana jopa 14 kilometriä.

- Jäästä pidetään todella hyvää huolta ja tästä tulee kiittää hallihenkilökuntaa. Turun kaupunki mahdollistaa upeat olosuhteet luistelun lisäksi kaikenlaiselle liikkumiselle, Tiia Hurme sanoo.

Varissuon jäähalli sijaitsee 40 metriä maan pinnan alla kallioluolassa. Varissuolta löytyy jäähallin lisäksi myös oheisharjoittelulle sopiva kuntosali.

Luistelulajin edustajana Tiia Hurme kannustaa kaikkia luisteluun Varissuon jäähallilla.

- Luistelua voivat harrastaa niin aikuiset kuin lapset ja se on erinomaista liikuntaa. Varissuon jäähallin uudella jäädytystekniikalla luistelu on tehty helpoksi, Tiia Hurme kertoo.

Elokuun alussa myös Impivaaran jäähallissa pääsee luistelemaan samalla tekniikalla tehdyllä jäällä.