Helteinen heinäkuu tuo Turkuun keskiaikaisen tunnelman ja upeita musiikkitapahtumia. Tapahtumatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin.

Turku kutsuu nauttimaan kaikkien aikojen tapahtumakesästä! Osallistuthan tapahtumiin vain terveenä. Lisää tapahtumia löytyy tapahtumakalenterista.

Keskiaikaisten markkinoiden myötä Turussa vallitsee jännittävä keskiaikainen tunnelma sekä tikkunekkujen ja kaneliomenien tuoksu. Markkinahumu täyttää Vanhan Suurtorin alueen 30.6.–3.7. Markkinoilla pääsee ihailemaan ritareiden ja neitojen lisäksi myös uljaita hevosia hevosturnajaisten merkeissä. Turnajaistunnelma jatkuu 14.–17.7., kun Turun Linnan Turnajaiset kruunaavat Turun keskiaikaisen kesän. Kilpailun ajaksi linna ja linnan upea historiallinen miljöö heräävät täyteen eloon markkinoiden ja keskiaikaisten taistelulajien myötä. Turnajais- ja markkina-alueelle on vapaa pääsy.

Markkinatunnelmaa on luvassa myös Käsityöläismarkkinoilla Aurajokirannassa 30.6.–3.7. Suomen suurimmassa käsityön kesätapahtumassa on tarjolla kotimaisen käsityön koko kirjo. 

Musiikkitapahtumat tarjoavat herkkuja kaikille aisteille

Turun festivaalikesän kruununjalokivi Ruisrock vie kävijänsä viikonlopun mittaiselle matkalle Ruissalon luonnonkauniiseen saareen. 8.–10.7. luvassa on musiikkia, upeita elämyksiä ja ainutlaatuista tunnelmaa. Kotimaista vaihtoehtomusiikkia puolestaan tarjoillaan Vanhalla Suurtorilla ja Brinkkalan pihassa 15.–16.7., kun Indie-iltamat järjestetään ensimmäistä kertaa ulkoilmafestivaalina. Brinkkalan pihassa ja Taiteen Talon sisäpihalla on luvassa vaihtoehtomusiikkia myös 22.–23.7., kun ILMIÖ Rettig yhdistelee sopivassa suhteessa mielenkiintoista vaihtoehtomusiikkia ja monitaidetta. ILMIÖ-festivaaliin on vapaa pääsy!

Ruoka ja musiikki kulkevat nätisti käsi kädessä Turku Sea Jazz -festivaaleilla Forum Marinumilla merellisissä tunnelmissa 27.–30.7. Myös Down By The Laituri kutsuu nauttimaan musiikista ja laadukkaasta ruokatarjonnasta upeisiin Vanhankaupungin maisemiin Turun tuomiokirkon kupeeseen 28.–30.7. Logomon Terassikesäkin hemmottelee yleisöä lukuisten kärkinimien lisäksi laadukkaalla ruoka- ja juomatarjonnalla. 

Monipuolisesti nähtävää ja koettavaa

30.–31.7. kansainvälinen triathlontapahtuma Challenge Turku tuo maailmanluokan triathlonammattilaiset Turun ikoniseen Aurajokirantaan. Challenge Turku on koko perheen urheilutapahtuma, ja kannustusjoukkojen on helppo seurata kisailua Aurajoen varrella. Valtakunnallinen katulätkän suomenmestaruuskiertue Wilhelm St Hockey Tour tarjoaa puolestaan lätkähuumaa Varvintorilla 2.–3.7.

Kaupungin museoiden kesä on tulvillaan koettavaa ja nähtävää. Uudistunut Luostarinmäen museokortteli tarjoaa esimerkiksi aiempaa enemmän tietoa alueen asukkaista ja historiasta. Päiväretkelle voi lähteä museoiden lisäksi myös naapuriin! Naantalin asuntomessuilla 15.7.–14.8. voi tutustua monipuolisiin messukohteisiin ja hengähtää meren äärellä saaristomaisemissa.

Kuva: Keskiaikaiset markkinat / Sami Maanpää