Kesän ja syksyn ajan kaupunkilaisia ja pörriäisiä ilahduttaa Turun Puutorille rakennettu Viherpysäkki. Pysäkki muodostuu penkeistä, kasviseinästä, pelipöydästä sekä liitutaulusta, johon kuka tahansa saa piirtää ja jättää tervehdyksensä.

Viherpysäkki mahdollistaa viihtyisän oleilun viherseinäkkeen suojassa. Kaupunkilaisille suunnatussa Aninkaisten alueen kyselyssä Puutorista toivottiin nykyistä vehreämpää. Tapahtumamatolla ja väliaikaisella Viherpysäkillä Puutorista tehdään houkuttelevampi ja viihtyisämpi jo tänä kesänä.

Brahenkadun puolella, Laari Lähiruokapisteen ja Puutorin tapahtumamaton vieressä sijaitseva Viherpysäkki mahdollistaa viihtyisän oleilun viherseinäkkeen suojassa.

Viherpysäkki on luonnon monimuotoisuutta lisäävä vihertila, jossa jokaisella kaupunkilaisella on mahdollisuus nauttia vihreydestä. Kaupunkiympäristöön sijoitettuna Viherpysäkki tarjoaa samassa paketissa luontokosketuksen, yhteisöllisyyttä ja mukavaa tekemistä. Luonnonmukaiset kasvivalinnat houkuttelevat Viherpysäkille myös perhosia ja pörriäisiä.

Viherpysäkin kaikki osat valmistetaan Suomessa. Valmistaja on Innogreen.