Sinilevätilanne on yleisesti hieman parantunut ja keskiviikkona 27.7. tehtyjen havaintojen perusteella sinilevää löydettiin hieman vain Ispoisten uimarannalta. Muilla kaupungin uimarannoilla ei ole tehty sinilevähavaintoja viikon 30 aikana. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti, esimerkiksi kovien tuulien myötä.

TURUN YLEISTEN UIMARANTOJEN VESIEN LÄMPÖTILAT 

  • Ispoinen 19 C (27.7.22)
  • Ekvalla 19 C (27.7.22)
  • Saaronniemi 19 C (27.7.22)
  • Maaria 21,3 C (27.7.22)
  • Brinkhall 20,5 C (27.7.22)

Uimavesien lämpötilat olivat keskiviikkona pienillä, makean veden rannoilla hieman päälle 20 C ja meriveden hieman alle 20 C. Aurinkoiset, tuulettomat päivät kuitenkin lämmittävät rantavesiä nopeasti.

Sinilevää havaittiin keskiviikkona 27.7. hieman Ispoisten uimarannalla, mutta muilla kaupungin ylläpitämillä rannoilla ei ole tehty sinilevähavaintoja. Sinilevätilannetta tarkkaillaan ja mikäli sitä havaitaan uimarannoilla, tiedotetaan aiheesta sekä rannalla että netissä turku.fi/uimarannat -sivustolla. Vaikka viranomaiset valvovat säännöllisesti uimavesiä ja tiedottavat niiden laadusta, uimarin kannattaa ennen uimista myös itse tarkistaa, ettei uimavedessä ole silmin havaittavissa sinilevää.

Ispoisten uimarannan veden laatu on hieman heikentynyt viimeaikaisten rankkasateiden vuoksi. Turun kaupungin terveystarkastajat seuraavat tilanteen kehittymistä ja tiedottavat mahdollisista muutoksista turku.fi/uimarannat -sivustolla sekä niillä uimarannoilla, joita muuttunut tilanne koskee.

Kuluneen viikon aikana on otettu uimavesinäytteet Maarian ja Brinkhallin rannoilta. Näiden uimarantojen veden laatu on todettu hyväksi. Uimavesitulokset ovat nähtävillä rannoilla ja netissä turku.fi/uimarannat -sivustolla. Seuraavat näytteet haetaan viikolla 31 Ispoisista, Ekvallasta ja Saaronniemestä.

Ohjeita sinilevään liittyen

  • Vältä uimista runsaiden syanobakteeri-esiintymien aikana, myös vähäinen esiintymä voi aiheuttaa oireita herkille uimareille. 
  • Jos uit, käy ainakin suihkussa uimisen jälkeen.
  • Pidä lapset poissa rannasta runsaiden syanobakteeri-esiintymien aikana, sillä syanobakteeripitoisen veden joutuminen suuhun voi olla vaarallista.