Keskiviikkona 3.8. tehtyjen havaintojen perusteella sinilevää löydettiin hieman vain Ekvallan uimarannalta. Muilla kaupungin uimarannoilla ei ole tehty sinilevähavaintoja viikon 31 aikana. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti, esimerkiksi kovien tuulien myötä.

TURUN YLEISTEN UIMARANTOJEN VESIEN LÄMPÖTILAT 

  • Ispoinen 19,2 C (3.8.22)
  • Ekvalla 19,9 C (3.8.22)
  • Saaronniemi 19,7 C (3.8.22)
  • Maaria 21,3 C (27.7.22)
  • Brinkhall 20,5 C (27.7.22)

Sinilevää havaittiin keskiviikkona 3.8. hieman Ekvallan uimarannalla, mutta muilla kaupungin ylläpitämillä rannoilla ei ole tehty sinilevähavaintoja kuluneen viikon aikana. Edellisviikon epävakaat säät ovat rauhoittaneet hieman sinilevätilannetta, mutta levää on kuitenkin monin paikoin sekoittuneena veteen ja lämmin, tyyni sää voi voi nostaa levät pintaan.

Sinilevätilanteen kehittymistä tarkkaillaan ja mikäli sitä havaitaan uimarannoilla, tiedotetaan aiheesta sekä rannoilla että netissä turku.fi/uimarannat -sivustolla. Vaikka viranomaiset valvovat säännöllisesti uimavesiä ja tiedottavat niiden laadusta, uimarin kannattaa ennen uimista myös itse tarkistaa, ettei uimavedessä ole silmin havaittavissa sinilevää.

Viikolla 31 uimavesinäytteet on otettu Ispoisten, Ekvallan ja Saaronniemen rannoilta ja vesien laatu on todettu hyväksi. Uimavesitulokset ovat nähtävillä rannoilla ja netissä turku.fi/uimarannat -sivustolla. Seuraavat näytteet haetaan viikolla 33 Ispoisista, Ekvallasta ja Saaronniemestä.

Ohjeita sinilevään liittyen

Vältä uimista runsaiden syanobakteeri-esiintymien aikana, myös vähäinen esiintymä voi aiheuttaa oireita herkille uimareille. 

Jos uit, käy ainakin suihkussa uimisen jälkeen.

Pidä lapset poissa rannasta runsaiden syanobakteeri-esiintymien aikana, sillä syanobakteeripitoisen veden joutuminen suuhun voi olla vaarallista.