Suomen museoliiton koordinoiman valtakunnallista Poliitikon museoharjoittelu -teemaviikkoa vietetään 22.–26.8.2022. Turun museokeskuksen museoharjoitteluun on tänä vuonna ilmoittautunut runsaslukuinen määrä poliitikkoja, jotka pääsevät tällä kertaa tutustumaan Luostarinmäen museokorttelissa tehtävään museotyöhön.

Perinteisen opastetun museovierailun sijaan poliitikot pääsevät tutustumaan museon toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Samalla tehdään näkyväksi museon toimintaa kulissien takana ja tuodaan esille museotyön monipuolisuutta. Luostarinmäellä poliitikot pääsevät perehtymään mm. näyttelyuudistus- ja asiakaspalvelutyöhön sekä perinteisiin käsityöammatteihin.

Mukana yksitoista museoharjoittelijaa

Poliitikon museoharjoitteluun saapuvat Turun kaupungin apulaispormestarit Piia Elo ja Elina Rantanen, kansanedustajat Sandra Bergqvist, Eeva-Johanna Eloranta, Saara-Sofia Sirén, Ville Tavio ja Ville Valkonen, Turun kaupunginhallituksen jäsenet Niko Aaltonen ja Ulla Achrén sekä varajäsenet Matti Vähä-Heikkilä ja Alvar Euro.

Teemaviikko seitsemättä kertaa

Teemaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016 ja toisen kerran kesäkuussa 2017. Vuodesta 2018 alkaen ajankohta on vakiintunut elokuun viimeiseen viikkoon. Osallistujina on ollut viime vuosina noin 70 päättäjää ja useita kymmeniä museoita eri puolilla Suomea. 

Viime vuonna Turun museokeskuksen Poliitikon museoharjoitteluun osallistuivat myös tämän vuoden harjoitteluun ilmoittautuneet kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta ja apulaispormestari Elina Rantanen. Tuolloin museoharjoittelussa tutustuttiin Kalastajankadun kokoelmatiloihin sekä kokoelma- ja kulttuuriympäristötyöhön.

Lue lisää: Suomen museoliiton tiedote teemaviikosta