Turkuun ollaan suunnittelemassa uutta Karhunaukion yhtenäiskoulua, joka korvaa Lausteen alakoulun ja Vasaramäen yläkoulun sekä palvelee Skanssin alueen uusia asukkaita. Yhtenäiskoulun tarveselvityksestä ja Lauste–Skanssi-alueen kehitysnäkymistä järjestetään tiedotustilaisuus kauppakeskus Skanssin Monitorissa torstaina 1.9.2022. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille ja sitä voi seurata myös etänä.

Karhunaukion yhtenäiskoulu tulee korvaamaan nykyisen Lauseen alakoulun sekä Vasaramäen yläkoulun tilat. Koulun yhteyteen tai välittömään läheisyyteen tulee myös päiväkoti ja kirjasto sekä uusia tai perusparannettuja liikuntapaikkoja, jotka omalta osaltaan edistävät lasten ja nuorten liikuntaa ja harrastustoimintaa koko koulun oppilasalueella ja laajemminkin. 

Tiedotustilaisuudessa kerrotaan Lauste–Skanssi-alueen kehitysnäkymistä sekä Karhunaukion yhtenäiskoulun tarveselvityksestä, joka oli kasvatus- ja opetuslautakunnan käsittelyssä 1.6.2022.  

Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuus järjestetään suomen kielellä. 

Tilaisuudessa ovat paikalla pormestari Minna Arve, apulaispormestari Piia Elo, kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin ja aluetyönkehittäjä Sari Turpeinen Turun kaupungilta. 

Aika: Torstaina 1.9. klo 18–19.30
Paikka: Kauppakeskus Skanssi, Skanssinkatu 10, Yhteispalvelupiste Monitori.  

Tilaisuutta voi seurata myös Teamsin välityksellä:
Liity kokoukseen napsauttamalla tästä 

Ohjelma: 

18 Tilaisuuden avaus
aluetyönkehittäjä Sari Turpeinen 

18.05–18.20 Lauste–Skanssi-alueen kehitysnäkymät
kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen 

18.20–18.35 Karhunaukion yhtenäiskoulun tarveselvitys
kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen 

18.35–19.30 Kysymyksiä yleisöltä
Kysymyksiin vastaamassa pormestari Minna Arve, kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestari Piia Elo, kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen ja kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin.