Syksyn 2022 ylioppilastutkinto käynnistyy maanantaina 12.9.2022 äidinkielen lukutaidon kokeella. Turun iltalukio järjestää ylioppilastutkinnon kokeet Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5). Kaikkiin koetilaisuuksiin on saavuttava klo 7.45 mennessä.

Hyvä syksyn ylioppilastutkintoon osallistuva,

Syksyn ylioppilastutkinto alkaa maanantaina 12.9.2022 äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella.

On tärkeää, että jokainen huolehtii omalla vastuullaan olevista asioista säntillisesti. Jos jossakin ylioppilastutkintoon liittyvässä asiassa on vielä epäselvyyttä, asia kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen koetilaisuuteen saapumista. Kysymyksiä käytännön asioista voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen iltalukio@edu.turku.fi.

Koepäivät ja suorituspaikat Turun iltalukiossa

Ylioppilastutkinnon koepäivät löydät tästä. Kokeet alkavat maanantaina 12.9.2022.

Kokeet suoritetaan Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5).

Turun VPK:n talossa on käytössä useita koesaleja. Kokelaiden tarkka sijoittelu eri koesaleihin selviää koepäivän aamuna. Istumajärjestyksen löydät VPK:n talosta useasta paikasta.

Koeaika

Kokeeseen on saavuttava klo 7.45 mennessä. Lyhyiden kielten kokeeseen voi saapua klo 8.15 asti. Kokeet alkavat klo 9.00 ja koeaika on kuusi tuntia. Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 12.00. Jos YTL on myöntänyt kokelaalle lisäaikaa, koeaika on yhteensä kahdeksan tuntia.

Tule vain terveenä kokeeseen!

  • Koronaviruksen ja muiden infektiosairauksien torjunta edellyttää kaikilta vastuullista toimintaa.
  • Kokeeseen saa tulla vain terveenä. Turun iltalukio ei voi lähtökohtaisesti tarjota erityisjärjestelyjä tapauksissa, joissa kokelaalla on tai hänen epäillään saaneen koronavirustartunnan tai muun infektiosairauden.
  • Jos olet saanut tai epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä rehtoriin kokeeseen osallistumisen edellytysten arvioimiseksi. Jokainen tapaus arvioidaan erikseen. Esimerkiksi jos kokeeseen osallistuminen ei ole välttämätöntä, suositeltava toimintamalli on hakea ilmoittautumisen mitätöintiä YTL:ltä. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse sami.peltonen@edu.turku.fi tai kiireellisissä tapauksissa puhelimitse 050 4323 669. Jos et saa heti vastausta, lähetä tekstiviesti ja kerro koko nimesi ja asiasi.
  • Koetilanteessa voi käyttää kasvomaskia oman harkinnan mukaan. Maskeja on saatavissa koetilaisuudessa maksutta.
  • Koesaleissa on saatavana myös käsihuuhdetta, käsipyyhkeitä ja nenäliinoja. Samoin WC-tiloissa. Käsien huolelliseen pesuun ja desinfiointiin on syytä kiinnittää huomiota.
  • Oikeaan yskimis- ja niistämistekniikkaan on syytä kiinnittää huomiota. Ensisijaisesti yskitään ja niistetään kertakäyttöiseen nenäliinaan ja toissijaisesti hihaan tai kainaloon.
  • Ennen koetta ja kokeen päättämisen jälkeen on vältettävä kokoontumista yhteen. Ennen koetta olevalla tauolla voi oleskella kaikissa VPK:n talon avoimissa tiloissa ja piha-alueella. Kokeen päätyttyä ei saa jäädä oleskelemaan Turun VPK:n talolle.

Infotilaisuus syksyn tutkintoon osallistuville

Tiistaina 30.8.2022 järjestetään kaksi samansisältöistä infotilaisuutta syksyn tutkintoon osallistuville. Pääpaino on käytännön ohjeissa. Klo 15.30 tilaisuus järjestetään koulussa ja klo 18.00 verkossa. Luokkatila ja linkki verkossa pidettävään tilaisuuteen ilmoitetaan myöhemmin.

Boottipajat

Informaatikot järjestävät boottipajoja, jonne voi mennä varmistamaan oman tietokoneen sopivuuden ylioppilastutkintolautakunnan koejärjestelmään. Kyseessä on käytännössä sama Abitti-järjestelmä, jota käytämme koulun kokeissa. Jos sinulla on epävarmuutta boottauksen suhteen tai boottauksen askelmerkit unohtuneet, kannattaa osallistua.

Boottipajat järjestetään maanantaina 5.9.2022 klo 16.15-17.35 luokassa 410, keskiviikkona 7.9.2022 klo 14.50-16.10 luokassa 410 ja torstaina 15.9.2022 klo 14.50-16.10 luokassa 307.

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta.

https://doodle.com/meeting/participate/id/dBLgk8Qa

Käytännön ohjeita kokelaille

Täydelliset ylioppilastutkintoa koskevat määräykset ja ohjeet ovat YTL:n verkkosivuilla osoitteessa www.ylioppilastutkinto.fi.

Tiivistelmän yleisistä ylioppilastutkintoa koskevista asioista löydät tästä. Koulukohtaisen muistilistan käytännön asioista löydät tästä.

Seuraa aktiivisesti tiedotusta verkkosivuiltamme ja Wilmasta.

Pysykää terveinä ja suunnatkaa kohti kokeita rauhallisesti ja määrätietoisesti. Onnea ja menestystä syksyn tutkintoon.

Turussa 25.8.2022

Sami Peltonen, rehtori