Haluatko voida paremmin? Liikutko liian vähän tai yksipuolisesti? Tarvitsetko kannustusta tai lisää tietoa liikkeelle lähtöön? Liikuntapalvelut tarjoaa turkulaisille räätälöidyn HeiaHeia-hyvinvointisovelluksen maksutta 1000 aikuiselle. 

Turun kaupungin liikuntapalvelut ottaa käyttöön digitaalisen hyvinvointipalvelun, joka on tarkoitettu turkulaisille aikuisille, jotka tarvitsevat tukea ja tsemppausta omien hyvinvointitavoitteiden saavuttamiseksi sekä liikunnallisesti aktiivisen ja monipuolisen elämäntavan toteuttamiseksi. Maksuttoman kokeilun kampanja-aika on 1.9.–31.12.  

Sovelluksen saa käyttöön lataamalla maksuttoman HeiaHeia -sovelluksen älypuhelimen sovelluskaupasta tai verkkoselaimella osoitteessa https://app.heiaheia.com/signup. Turku yhteisöön liityt sovelluksen lataamisen jälkeen koodilla TURKU2022  

HeiaHeia on sovellus, joka auttaa saavuttamaan hyvinvointitavoitteet. Jokainen askel, hyvin nukuttu yö, ystävien kanssa vietetty aika ja esimerkiksi kulttuurin harrastaminen on arvokasta hyvinvoinnin kannalta. Sovellus sisältää haasteita, tietoa, vinkkejä sekä yli 600 hyvinvointitekoa koiran ulkoiluttamisesta siivoamiseen ja kulttuurin harrastamiseen sekä laajan liikuntalajivalikoiman, jossa huomioidaan myös toimintarajoitteiset liikkujat.  

Sovelluksen käyttäjät liittyvät turkulaisten omaan hyvinvointiyhteisöön, jossa kannustetaan toisia ja tullaan itse kannustetuksi. Jokainen päättää itse omien tietojensa julkaisemisesta. Osallistujat voivat muodostaa omia ryhmiään työ-, harrastus tai ystävien kanssa. Sovelluksen käyttö on helppoa ja siihen saa tarvittaessa opastusta kaupungin digituesta.

Vertaisviestijät innostavat muita liikunnan ja kulttuuriharrastusten pariin.

Etsimme neljää vertaisviestijää, jotka haluavat tuoda esille omia liikkumisen, liikunta- ja kulttuuriharrastamisen tapojaan ja olla omalla esimerkillään innostamassa muita. Vertaisviestijä on ihan tavallinen aikuinen, joka harrastaa osana muita arjen kiireitä ja haasteita ja kertoo näistä kokemuksista muille sovelluksen käyttäjille. Vertaisviestijät opastetaan tehtäväänsä ja tarkemmista käytänteistä sovitaan henkilökohtaisesti. Vertaisviestijät saavat korvaukseksi tehtävästään 10 kerran liikuntarannekkeen tai pääsylipun kulttuurin tapahtumaan.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa: 

https://link.webropolsurveys.com/S/AFAE5EEE2674B823

Lisätiedot: 

Johanna Friman (liikuntapalvelut) johanna.friman@turku.fi, p. 050 554 6222 tai Niina Niemi-Nagy (kulttuuripalvelut) niina.niemi-nagy@turku.fi, p. 040 630 1658. 

Tavoitteena kaupunkilaisten hyvinvoinnin parantaminen.  

– Kampanjan aikana saamme tärkeää tietoa siitä, miten Turun kaupunki voi digitaalisen palvelun avulla edistää kaupunkilaisten hyvinvointia, kertoo työikäisten liikunnan kehittämishankkeen projektipäällikkö ja pilottia koordinoiva Johanna Friman.

– Tämänkertainen kampanja on jatkoa syksyn 2021 HeiaHeia -pilotille. Kampanjan toteutusta on kehitetty aikaisempien kokemusten pohjalta ja tällä kerralla yhteisen Turku -yhteisön lisäksi sovelluksessa on runsaasti erilaisia alayhteisöjä. Oman yhteisönsä muodostavat esimerkiksi liikkuva työelämä (toinen aste) pilotin ja ryhmämuotoiseen liikuntaneuvonnan kohderyhmät sekä Turun Yrittäjät, lisää Johanna Friman.

Liity mukaan! 

Ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea, sillä maksuttomaan kampanjaan pääsee mukaan 1000 ensimmäistä ilmoittautunutta. Sovelluksen käyttö päättyy automaattisesti 31.12. 

Lisätiedot: turku.fi/liikuntaneuvonta