Syksyllä tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Turun liikuntalautakunta kokoontui ensimmäisen kerran. Juhlavuoden kunniaksi järjestettävä teemaviikko näkyy ympäri Turkua, tule mukaan!

Teemaviikon kaikki tapahtumat ovat maksuttomia! Teemaviikon järjestävät Turun liikuntalautakunta ja Turun kaupungin liikuntapalvelut, ja mukana on myös turkulaisia seuroja ja yhdistyksiä. 

Teemaviikon viestintää voit seurata verkkosivuillamme ja Turku Liikkeelle -kanavillamme! Löydät teemaviikon postaukset #turkuliikkeelle #turunliikuntalautakunta100 ja #liikkuenyhdessäeteenpäin -tunnistein. Tapahtumat lisätietoineen löytyvät myös Turun seudun tapahtumakalenterista.


9.9. klo 9–12.30 Ikääntyneiden testipäivä, Kupittaan urheiluhalli 

Turkulaisille senioreille tarjotaan maksuton testipäivä perjantaina 9.9. klo 9–12.30 Kupittaan urheiluhallissa. Testipäivässä tehdään erilaisia lihasvoima-, tasapaino- ja kestävyyskuntotestejä ammattilaisten opastamana. Tarjolla on vinkkejä liikunnan harrastamiseen, kotiharjoitteluun, ravitsemukseen sekä kaatumisten ehkäisyyn. Paikalla on myös urheiluseuroja ja yhdistyksiä esittelemässä senioreille suunnattua liikuntatoimintaansa!

Paikalle voi saapua liukuvasti tapahtuman aikavälillä. Ovet suljetaan klo 12.30, mutta testiaikaa on noin klo 13.30 saakka. Ensimmäiselle 500 osallistujalle on tarjolla pullakahvit ja yllätyslahja!

Esteettömyys:

  • Liikuntaesteisten suositellaan asioivan avustajan kanssa
  • Ei automaattisesti aukeavia ovia
  • Rollaattorilla ja pyörätuolilla liikkuvien sisäänkäynti keilahallin kautta
  • Esteetön pukuhuone, suihkutila ja inva-WC alakerrassa
  • Kulku yläkertaan hissillä tai ulkokautta

Lisätiedot: Ikääntyneiden verkkosivut tai liikuntapalveluvastaava Topi Hella, p. 050 554 6224.

Testipäivässä mukana: Aarnen Talli, FBC Turku, Lahjan Tytöt, Liikkuva resurssikeskus, Tanssiseura Sekahaku, Turun kaupungin hyvinvointikeskukset, Turun Latu, Turun Naisvoimistelijat, Turun Senioriurheili-jat, Turun Seudun Nivelyhdistys, Turun Seudun Vanhustuki, Turun TULE-tietokeskus ja Turun Urheiluliitto.

 

12.9. klo 17–20 Kävele, juokse, hyppää ja pompi -tapahtuma, Kuuvuoren kenttä 

Kaikenikäisille suunnattu liikuntatapahtuma järjestetään maanantaina 12.9. klo 17–20 Kuuvuoren kentän alueella. 

Tapahtumassa on tarjolla esimerkiksi porrastreeniä, juoksutekniikkaopastusta, venyttelyä, nyrkkeilytreeniä, aitajuoksua ja -hyppelyä sekä pituushyppyä. Lisäksi Vauhtisammakon juoksukoulu järjestää leikkimielistä kisailua, Turun Ladun sauvakävelyopastusta, Turun Jyry Perhe-Circuitia ja TPS:n salibandyjuniorit opastavat ulkokuntosalilaitteiden käytössä. Mukana on myös Turun urheilijalähettiläistä yleisurheilija Taika Koilahti!

Tapahtumassa arvotaan liikunnan tuotepaketteja ja 500 ensimmäiselle on mehutarjoilu. Pukukoppi ja WC:t käytössä. Pysäköintipaikkoja on vain rajoitetusti kentän läheisyydessä eli julkisten kulkuvälineiden käyttöä suositellaan. 

Esteetön tapahtumapaikka ja toiminta. Ei inva-WC:tä.

Lisätiedot: liikuntaneuvoja Mikaela Vuoristo p. 040 5398 578 tai liikuntasihteeri Heli Sihvonen p. 050 5546 217.

 

14.9. klo 13–15.30 Elämyksiä yleisurheilusta, Paavo Nurmen stadion 

Turkulainen aikuinen tai seniori, olet tervetullut juhlistamaan suomalaisten EM-kisamenestystä yleisurheilua itse kokeillen!

Matalan kynnyksen tapahtumassa pääset verestämään vanhoja taitoja ja oppimaan uutta. Tule rohkeasti kokeilemaan esimerkiksi juoksua, pituushyppyä, kuulantyöntöä tai eri heittolajeja. Aikaisempaa osaamista ei tarvita, sillä tarjolla on tekniikka- ja lajiopastusta asiantuntevassa ohjauksessa.

WC:t katsomon alla, esteetön kulku. 

Lisätiedot: liikuntapalveluvastaava Toni Pekkola, p. 050 554 6228.

 

14.9. klo 17–20 100 v juhlatanssit, Kupittaan palloiluhalli, Lemminkäisenkatu 32 A

100 v juhlatanssit on tanssitapahtuma kaikille tanssimisesta kiinnostuneille! Erityistä osaamista tai varusteita ei tarvita. Juhlatanssitapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Ovet avataan klo 17. Klo 17.15–18 ohjelmassa on perhetanssit, joissa tanssimaan pääsevät lapset ja aikuiset televisiosta tutun Mikko Ahdin johdolla. Klo 18–18.30 seurataan turkulaisten seurojen tanssiesityksiä ja klo 18.30–20 tanssitaan Timo Rautala & Atlas orkesterin tahdittamana. Tapahtuman buffetissa voit käydä lepuuttamassa jalkoja ja hallin yläaulassa pääset tutustumaan turkulaisten tanssiurheiluseurojen toimintaan. 

Tanssilattiasta on erotettu osa esteettömäksi tanssilattiaksi, joka on varattu henkilöille, jotka esimerkiksi liikkumisen apuvälineen tai aistivamman vuoksi tarvitsevat väljää tanssitilaa. Yleisavustajat opastavat tilassa liikkumisessa.

Paikalle suositellaan saapumaan kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuvälineillä. Tarkemmat saapumisohjeet löytyvät palloiluhallin verkkosivuilta

Lisätiedot: projektipäällikkö Johanna Friman, p. 050 554 6222.

 

16.9. klo 8–20 Superjumppapäivä eri puolilla Turkua 

Superjumppapäivänä pääset tutustumaan maksutta Turun laajaan ja monipuoliseen ohjatun liikunnan tarjontaan! Ympäri Turkua järjestettävässä päivässä mukana on seuroja, yhdistyksiä sekä kaupungin toimijoita. Heittäydy mahdollisuuksien avaruuteen ja koe kerran elämys tai löydä itsellesi uusi harrastus!

Ohjelmaa järjestetään koko päivän ajan ympäri Turkua. Osallistuminen ei edellytä sitoutumista toimintaan eikä tunneille tarvitse ilmoittautua muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Tarjontaa löytyy perheille, lapsille ja nuorille, aikuisille ja ikääntyneille soveltavaa liikuntaa unohtamatta.

Katso päivän tarkempi lukujärjestys ja muut lisätiedot omasta uutisestaan tai tapahtumakalenterista. Valitse suosikkituntisi, ja tule mukaan!

 

18.9. Uimalaitokset Turun päivänä

Liikuntapalvelut ovat tänäkin vuonna mukana juhlistamassa Turun päivää! Päivän kunniaksi 18.9. voimassa on kaksi yhden hinnalla -tarjous Samppalinnan maauimalassa sekä Petreliuksen ja Impivaaran uimahallissa. Tervetuloa uimaan!