Turun kaupungin palveluista löydät kerhoja, perhekerhoja, avoimia päiväkoteja ja leikkipuistotoimintaa.

Varhaiskasvatuksen yhteystiedot

p. 02 262 5610
Löydät chatin tältä sivulta
arkisin 9.00–15.00 (keskiviikkoisin 9.00-12.00)

Postiosoite

Varhaiskasvatus
PL 355, 20101 Turku

Käyntiosoite

Aurakatu 8

Kerhotoiminta

Leikkikerho voi olla ulkoleikkikerho, tai perinteisempi leikkikerho. Ulkoleikkikerhon toiminta tapahtuu pääasiassa ulkona, lähimetsässä, urheilukentällä, tai puistoissa. Perinteinen leikkikerho on pääosin sisällä tapahtuvaa toimintaa, jolloin kerholla on omat, tarkoitukseen suunnitellut tilat.
Toiminta pitää sisällään leikkiä, musiikkia, kädentöitä, liikuntaa, retkiä, oppimista ja ihmettelyä.

Kerhoissa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja lastenhoitaja tai muu ammattilainen, riippuen kerhon luonteesta.

Osa kerhoista toimii yhteistyössä seurakunnan kanssa.

Kerhot ovat tarkoitettu noin 2,5 - 5-vuotiaille lapsille

Puistotoiminta

Puistotoiminta on vanhaa tuttua leikkitoimintaa. Puistoissa lapsille on runsaasti aikaa vapaalle leikille, mutta myös ohjattua toimintaa on sisällytetty joka päivään. Puistot on tarkoitettu noin 1,5–5-vuotiaille lapsille. Lapsia ohjaa yleensä kaksi varhaiskasvatuksen ammattilaista.

Perhekerhot ja avoimet päiväkodit

Perhekerhot ja avoimet päiväkodit ovat paikkoja, joihin huoltaja tai muu aikuinen voi tulla yhdessä lapsen kanssa. Toiminta on ohjattua (mm. lauluhetket, kädentaidot, liikunta), mutta siihen mahtuu myös keskustelua, vertaistukea, vinkkejä ja neuvoja lapsiperheen arkeen.

Perhekerhoissa ja avoimissa päiväkodeissa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja lastenhoitaja tai muu alan ammattilainen.

Osa perhekerhoista toimii yhteistyössä seurakunnan kanssa.

Jos lapsellasi ei ole tarvetta kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen, kannattaa tutustua avoimeen toimintaan sivuillamme: Kerhot, leikkipuistot ja avoimet päiväkodit

Voit kysyä avoimesta toiminnasta varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta, p. 02 262 5610 arkisin kello 9–15 (keskiviikkoisin 9–12).