Lukea voi myös kuuntelemalla. Turun kaupunginkirjasto osallistuu Celian äänikirjapalvelun valtakunnalliseen Kerro kerro kirjani -kampanjaan.

Kampanjan tarkoituksena on jakaa tietoutta palvelusta ja kannustaa lukemisesteisiä rekisteröitymään asiakkaaksi.

Celian äänikirjapalvelu on tarkoitettu kaikille, joiden on vaikea lukea tavallista kirjaa oppimisvaikeuden tai terveydellisten syiden takia. Syynä voi olla vaikkapa heikentynyt näkö, lihastaudit tai keskittymishäiriöt. Palvelu on maksuton.

Miten pääsee kuuntelemaan?

Kirjastot liittävät asiakkaaksi lukemisesteisiä yksityishenkilöitä. Turussa voi rekisteröityä asiakkaaksi kaupunginkirjaston toimipisteissä palveluaikoina. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat rekisteröitymiseen huoltajan suostumuksen, ja koululaiset ja opiskelijat voivat liittyä palvelun käyttäjäksi myös oman oppilaitoksensa kautta. Myös valtakirjan avulla rekisteröityminen on mahdollista.

Kirjoja voi lainata ja kuunnella selaimella Celianet-palvelussa sekä älypuhelimiin ja tabletteihin saatavan helppokäyttöisen Pratsam Reader -sovelluksen avulla. Jos verkon kautta kuunteleminen ei ole mahdollista, äänikirjoja voi saada postitse kotiin mp3-muotoisina CD-levyinä.

Mitä Celian äänikirjapalvelusta löytyy?

Celian valikoimissa on yli 45 000 kirjaa, ja vuosittain palveluun lisätään noin 2000 uutta teosta. Valikoimissa on tietokirjoja, runoja, satuja, dekkareita, elämäkertoja, historiaa, viihdekirjallisuutta, klassikoita, oppikirjoja ja paljon muuta.

Lisätietoa Celian kampanjasta

Celia-päivystystä pääkirjaston aulassa:

  • ma 12.9. klo 10-11
  • to 15.9. klo 15-16
  • ti 20.9. klo 14-15
  • to 22.9. klo 10-11