Miltä kuulostaa juhlatanssitapahtuma? Entäpä Hyvän mielen treffit? Vai etsitkö kenties itsellesi sopivaa vapaaehtoistoimintaa? Tässä runsaasti menovinkkejä erityisesti senioreille lähestyvän Vanhustenviikon vuoksi, mutta lisäksi erilaisia osallistumisen mahdollisuuksia nuoremmillekin.

TYKKÄÄ TURKULAISESTA! -UUTISKIRJE SUORAAN SÄHKÖPOSTIIN?

Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa Tykkää turkulaisesta! -postituslistan jäsenille. Voit liittyä postituslistalle osoitteessa tykkaaturkulaisesta.fi.

Hyvän mielen treffit – Iloa ja toimintaa syksyyn -tilaisuus 5.10. senioreille

Turun kaupungin vanhusneuvosto ja Tykkää turkulaisesta! -toiminta järjestävät Vanhustenviikon keskiviikkona 5.10. klo 13–15 Hyvän mielen treffit Turun suomenkielisellä työväenopistolla (Kaskenkatu 5, Turku). Tilaisuuteen mahtuu max. 100 henkilöä.

Tilaisuuden aloittaa psykologi Pirkko Lahden luento ”Näillä mennään! Hyvän mielen ja elämän vinkit”. Luennon jälkeen klo 14–15 aulatilassa on mahdollisuus tutustua monipuolisesti eri teemojen mukaisiin esittelypisteisiin ja löytää niistä iloa ja toimintaa syksyyn. Lämpimästi tervetuloa!

Vanhustenviikolla 2.–9.10. runsaasti muita tapahtumia – tutustu ja osallistu!

Turussa senioreiden parissa toimivat organisaatiot haluavat tuoda esille tietoa menovinkeistä arjen iloksi ja yksinäisyyden lieventämiseksi. Luvassa on mm. yhteislaulutilaisuuksia, konsertti, luento, hartaushetki ja messu sekä erilaisia neuvontapisteitä eripuolilla kaupunkia.  Viikko järjestetään yhteistyössä Nice-työverkoston, Tykkää turkulaisesta! -toiminnan sekä etsivän vanhustyön tahojen kanssa.

Liikuntalautakunnan 100 vuotista taivalta juhlistetaan viikolla 9.–18.9., tule mukaan!

Teemaviikon kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Juhlallisuuksiin kuuluva tanssitapahtuma järjestetään 14.9. klo 17–20 Kupittaan Palloiluhallissa (Lemminkäisenkatu 32 A). Tapahtuma on tarkoitettu kaikille tanssimisesta kiinnostuneille, erityistä osaamista tai varusteita ei tarvita! Maksuton tapahtuma ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Ovet avataan klo 17. Klo 17.15–18 ohjelmassa on perhetanssit, joissa tanssimaan pääsevät lapset ja aikuiset televisiosta tutun Mikko Ahdin johdolla. Klo 18–18.30 seurataan turkulaisten seurojen tanssiesityksiä ja klo 18.30–20 tanssitaan Timo Rautala & Atlas orkesterin tahdittamana.

Turun uuden Kauppatorin avajaisia juhlitaan syyskuussa viikon ajan

Turun uuden Kauppatorin avajaisia vietetään 17.9. alkaen viikon kestävällä juhlalla, jossa on ohjelmaa eri toimijoiden kanssa järjestettynä joka päivälle. Esimerkiksi maanantaina 19.9. vietetään senioripäivää ja tiistaina 20.9. vietetään järjestöpäivää. Pääjuhla on lauantaina 17.9. Kauppatorilla. Myös sunnuntaina 18.9. vietettävänä vuosittaisena Turun päivänä juhlitaan Turun uutta upeaa Kauppatoria. Tule mukaan juhlistamaan uutta Kauppatoria!

Wabarit - vapaa-ajan kaveri aikuiselle miehelle tai yksin lastaan kasvattavan äidin lapselle, jolla ei ole yhteyttä isään

Monipalvelukeskus Tsempin Wabarit toimivat täysin kaverillisin perustein, he eivät ole ammatillisia tukihenkilöitä. Toiminta muotoutuu vapaaehtoisen omista tiedoista, taidoista sekä halusta olla mukana toiminnassa. Toiminta edistää hyvinvointia ja tarjoaa elämyksiä sekä hyvää mieltä kaikille osapuolille.

Toimintaan ovat tervetulleita kaikki yli neljävuotiaat lapset, joilla ei jostain syystä ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Tällä hetkellä toiminnassa on tilaa erityisesti pikkukavereille. Seuraava mieskaverikurssi alkaa syyskuussa.

Puhutaan erosta -webinaarit jatkuvat syksyllä 2022

Teemalliset tilaisuudet on suunnattu lasten vanhemmille ja heidän läheisilleen, ammattilaisille ja opiskelijoille sekä asiasta kiinnostuneille. Tilaisuudet järjestetään loka-marraskuussa keskiviikkoisin klo 14–15.30. Tilaisuudet tarjoavat tietoa eroon liittyvistä aiheista ja mahdollisuuden esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Osallistuminen on mahdollista myös nimimerkillä. Jos mielessäsi on pienikin asia, mitä haluaisit kysyä, tule linjoille!

Turun Seudun Omaishoitokeskuksen tukee läheistään auttavia ja ikäihmisiä

Omaishoitokeskus sijaitsee Vanhan-Hämeentien varrella Turun Kuralan kaupunginosassa. Omaishoitajille suunnattuun toimintaa voi osallistua kaikki läheistään auttavat. Ei siis tarvitse olla virallisen omaishoidontuen piirissä tai toteuttaa päivittäistä hoivaa.
Omaishoitokeskus tarjoaa läheistään auttaville myös ohjausta ja neuvontaa, digitukea, kotiin annettavaa ohjausta sekä kaikille avoimia luentoja ja viihteellisiä tapahtumia.

Vertaisryhmiä on monenlaisia. Löytyy perinteistä keskusteluryhmää ja toiminnallista ryhmää, jossa pääsee jutustelemaan tekemisen lomassa esim. luontoryhmä, kuntosaliryhmä Runosmäessä sekä Kuro ja pura -käsityökerho Nummenpakalla. Päivätoiminta on puolestaan avoinna iäkkäille omaishoidettaville ja yksin asuville maanantaista perjantaihin klo 9–15. 

Lähitori Iso-Heikissä tietoa ja toimintaa senioreille torstaisin koko syksyn ajan

Yli 60-vuotiaille turkulaisille suunnattu matalan kynnyksen palveluohjaus- ja kohtaamispaikka Lähitori Iso-Heikki aloitti syyskautensa torstaina 8.9. Monipuolista toimintaa on tarjolla palvelutalo Iso-Heikissä (Revontulenkatu 4) torstaisin klo 13 aina joulukuun alkuun asti.

Lähitorilla voit osallistua viikoittain vaihtuvaan ohjelmaan ja vaihtaa kuulumisia muiden kanssa. Luvassa on monenlaista ikääntyneitä koskevaa tietoa ja toimintaa arkeen sekä hyvinvointiin liittyen. Kaupungin ikäihmisten palveluohjaaja on tavattavissa klo 13 alkaen sekä ajanvarauksella tarvittaessa myös aamupäivisin.

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta senioreiden parissa? 

Tervetuloa maksuttomaan Sippe-vapaaehtoiskoulutukseen 23.9. Koulutus ei sido sinua mihinkään, eikä sinulta myöskään edellytetä aiempaa osaamista.

Sippe-vapaaehtoisena pääset ohjailemaan rentoa keskustelua kahvikupin ääressä Sippe-hyvinvointikutsuilla. Voit valita mieleisesi teeman usean joukosta, kuten luonto, ravitsemus, kirjallisuus tai musiikki. Vapaaehtoisena voit toimia juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii! Koulutus järjestään Electrocityssä osoitteessa Tykistökatu 4, Turku.

Hei Sinä yli 60-vuotias! Tutustu Senioripysäkin toimintaan!

Haluaisitko lisätä omaa hyvinvointiasi olemalla avuksi jollekin toiselle? Tule tukihenkilöksi!

Tukihenkilö on rinnalla kulkija 60+-vuotiaalle, jota on kohdannut vaikealta tuntuva elämänmuutos, esim. leskeytyminen tai muutto uudelle paikkakunnalle. Tukihenkilönä voit hyödyntää omaa elämänkokemustasi ja vahvuuksiasi, ja saat arkeesi merkityksellistä tekemistä ja uutta sisältöä. Seuraava koulutus alkaa syyskuussa.

Oletko jäänyt hiljattain eläkkeelle ja kaipaat kannustusta uudessa elämänvaiheessa? Vai oletko jo eläkkeellä ja kaipaat positiivista muutosta arkeesi?

Elämäni eläkevuodet-ryhmässä jaetaan kokemuksia eläkkeelle jäämisestä ja keskustellaan sen herättämistä odotuksista ja toiveista. Tavoitteena on löytää liikkumisen ilo ja kipinä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä saada keinoja omannäköisten eläkevuosien rakentamiseen. Vertaisvalmentajina toimivat Arja ja Mirja.

Elämäni eläkkeellä -ryhmässä eläkkeellä olevat, jotka kaipaavat positiivista muutosta omaan elämäänsä, voivat pohtia ja työstää ratkaisukeskeisiä menetelmiä hyödyntäen mitä voimme tehdä, jotta jaksamme ja viihdymme eläkkeellä paremmin. Ammatillisesti ohjattu pienryhmä alkaa syyskauden aikana ja kokoontuu keskiviikkoisin.

Wertaisliikuttaja-koulutus liikuntakaveri-toiminnasta kiinnostuneille senioreille

Seudullinen yhden päivän kestävä maksuton Wertaisliikuttaja-koulutus järjestetään 28.9. klo 9–15 Lietohallissa, Liedossa. (Urheilutie 2). Koulutuksessa tapaat wertaisohjaaja-toiminnoista kiinnostuneita senioreita myös muista kunnista. Seudullisesta wertaisliikuttaja-koulutuksesta saa hyvän kuvan wertaisliikkujana-toimimisesta sekä antaa myös nykyisille wertaisohjaajille kertausta ja mahdollisesti myös uutta oppia. 

Koulutuspäivän aikana tutustutaan ja saadaan virikkeitä vertaisliikuttajana tai liikuntakaverina toimimisesta. Koulutus koostuu kaikille yhteisistä osuuksista, työpajoista sekä kuntakohtaisista keskusteluista.