Hannele Saarinen aloitti heinäkuussa kotihoidon palvelupäällikkönä. Hän tuli Turkuun Naantalista, jossa hän toimi kotihoidon esihenkilönä 10 vuoden ajan. Hannele on innoissaan mahdollisuudesta nähdä, miten asioita tehdään toisessa kunnassa eri tavalla. Vastaanotto on myös ollut Turussa lämmin.

Turku ei ole Hannelelle vieras paikka. Hän toimi valmistumisensa jälkeen mm. Kerttulin vanhainkodissa sairaanhoitajana sekä myöhemmin kotikuntoutuksen esihenkilön sijaisena.

Hannelella on taustaa myös koulumaailmasta. Hän on opettanut Turun ammattikorkeakoulussa ja viime syksynä Turun ammatti-instituutissa.

Tykkään toimia koulujen ja työelämän rajapinnassa – on mielenkiintoista nähdä tulevien ammattilaisten arkea opiskelumaailmassa.

- Tykkään toimia koulujen ja työelämän rajapinnassa – on mielenkiintoista nähdä tulevien ammattilaisten arkea opiskelumaailmassa.

Vaikka Turku on Hannelelle jo aiemmilta vuosilta tuttu, hän epäilee navigaattorille olevan käyttöä, kun tutustumiskäynnit kotihoidon alueille lähtevät kunnolla liikkeelle. Hannele haluaa tavata työntekijöitä. Samalla hän toivoo, että niin hyviä kuin kehitettäviäkin asioita nostetaan esille.

- Työ on lopulta aika yksinäistä ja keskustelut alueilla ovat varmasti hyvää vastapainoa.

Turun kotihoidossa Hannele on jo ehtinyt positiivisesti yllättyä siitä, miten huolellisesti työpanoksen tasaiseen jakautumiseen panostetaan.

- Arjessa jaettavana on niukkuutta, siksikin resurssien mahdollisimman tasainen jakautuminen alueiden kesken on tärkeää. Voimme myös käyttää vertailuun tarkkoja työvälineitä. Lisäksi tiedolla johtamiseen on muutenkin paljon mahdollisuuksia.

Hannele Saarinen

Vapaa-ajalla puutarhassa ja liikunnan parissa

Hannelen työpiste sijaitsee Linnankadulla, Aurajoen rannassa vanhassa kivitalossa.

Kotona ovat aviomies, kaksi teini-ikäistä tytärtä ja kaksi kissaa.

- Käyn mielelläni työpaikalla, vaikka etätyömahdollisuuttakin hyödynnetään täällä paljon. Työmatkani Raisiosta on lyhyt ja kotimatkalle jäävät samalla myös työasiat. Näin työ- ja vapaa-aika pysyvät samalla hyvin erillään.

Siihen auttaa myös hänen harrastuksiinsa kuuluva puutarhanhoito.

- Pienen puutarhan rikkaruohoja kitkiessä ajatukset saa työasioista pois, Hannele naurahtaa.

Hannelen harrastuksiin kuuluvat myös ryhmäliikunta ja kuntosali.

Henkilöstön jaksaminen huolena

Hannele kiittelee kotihoidossa työskentelevien vankkaa ammattitaitoa ja mahdollisuutta käyttää myös eri alojen asiantuntijoiden apua päivittäisessä työssä.

Miten pystymme huolehtimaan työntekijöiden hyvinvoinnista. Työntekijä on kuitenkin kaiken toiminnan peruspilari.

Yhteistyötä tarvitaan esimerkiksi kotihoidon tuoreen elokuussa tapahtuneen organisaatiouudistuksen toteuttamisessa. Kotihoito jakautuu nyt kolmeen alueeseen aiemman kahden sijaan. Seuraavaksi uudistuu koko sote-kenttä, kun palvelut ja työntekijät siirtyvät hyvinvointialueelle. Hannele odottaa uudistusta mielenkiinnolla.

Huolissaan hän on sen sijaan henkilöstön jaksamisesta koko Suomen hoitoalalla.

- Miten pystymme huolehtimaan työntekijöiden hyvinvoinnista. Työntekijä on kuitenkin kaiken toiminnan peruspilari, hän päättää.