Kaupungintalolla pääset tutustumaan talon upeiden tilojen lisäksi mm. kaupungin kärkihankkeisiin. Valtuustosalissa kuullaan pormestari Minna Arveen puhe ja pormestarien yhteinen keskustelu kehittyvästä kaupungista.

Turun näyttävä kaupungintalo avaa ovensa kaupunkilaisille Turun päivänä 18.9. klo 12–15. Kaupungintalon avoimissa ovissa kävijät pääsevät tutustumaan mm. upeaan valtuustosaliin, jossa valtuusto on kokoontunut vuodesta 1885 lähtien. Siellä kuullaan pormestari Minna Arveen puhe ”Turku täsä ja ny” sekä pormestarin ja apulaispormestarien yhteinen keskustelu kehittyvästä kaupungistamme.

Kehittyvää kaupunkia ja Turun kärkihankkeita esitellään myös alakerran aulassa ja muissa tiloissa. Tule kuulemaan, mitä ajankohtaista kaupungissa on tekeillä ja antamaan oman näkemyksesi esimerkiksi kulttuurirannan kehittämisen suunnasta!

Ohjelma kaupungintalolla sunnuntaina 18.9. klo 12–15

Valtuustosali

Turun pormestaristo, Elina Rantanen, Piia Elo, Minna Arve ja Heikki Pälve, toivottavat tervetulleeksi kaupungintalolle. Kuva: Suvi Elo

12.30 - 12.35 Valtuuston puheenjohtaja Mika Maaskolan tervetulosanat 
12.35 - 13.00 Pormestari Minna Arveen puhe: Turku täsä ja ny
13.00 - 13.30 Pormestariston keskustelutuokio: Kehittyvä kaupunki
Moderaattorit: viestintäjohtaja Saara Malila ja kärkihankejohtaja Björn Grönholm

Tilaisuutta pääsee seuraamaan myös livelähetyksen kautta.

Aula ja alakerran salit

13.30 - 15.00 Turun kaupungin kärkihankkeet esittäytyvät. 

Ohjelmassa mm.

  • Linnanniemen kehittämisen sekä Historian ja tulevaisuuden museon esittely ja neljännen Turku 1827 –videon ensi-ilta. Voit katsoa aiemmat Turku 1827 - ja Luostarinmäki 1827 -videot Youtubessa.
  • Osallistu ja vaikuta: Mikä on unelmien kulttuuriranta ja millaista taidetta toivot Linnanniemeen?
  • Keskustan alueen arkeologisten löytöjen pop up -näyttely. Muuritutkimuksen tekemissä kaivauksissa on paljastunut kiinnostavia tietoja Turusta. Otteita löydöksistä on esillä kaupungintalolla.
  • Lähiöissä tapahtuu -näyttely. Lähiöissä kiertänyt näyttely nähdään nyt keskustassa.
Turussa kehitetty åppi-sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista.
  • Turun opettajien ja opiskelijoiden kehittämän åppi-sovelluksen esittely. Lisättyä todellisuutta hyödyntävä åppi-sovellus liikuttaa kaupunkilaisia Aurajokirannassa ja esittelee tuntemattomia tarinoita Turusta.
  • Liikenteen ja liikkumisen hankkeiden esittely sekä sähköisen liikkumisen kysely: Miten sähköinen liikkuminen toteutuu ja miten sen pitäisi toteutua Turussa?
  • Kulttuurin kärkihankkeen esittely. Ohjelmassa mm. TEHDAS Teatterin Kulttuurilupauksesta toteuttama korvaruno.
  • Turun Tiedepuiston kärkihankkeen esittely
  • Lapsille Turku-värityskuvia

Kaupungintalon piha

  • Fölläri-esittely - uusi kaupunkipyörä tutuksi
  • Lähtö Vanhankaupungin opastetuille Löydä Vanha Turku -kierroksille klo 15 ja klo 16 suomeksi ja klo 15.30 ruotsiksi. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kierroksille. Huom. suomenkieliset kierrokset ovat jo täyttyneet.