Turun päivänä 18.9. Turun filharmoninen orkesteri avaa Konserttitalot ovet klo 12–18. Avointen ovien päivän tapahtumat ovat maksuttomia, mutta joihinkin tulee ilmoittautua erikseen.

Vuonna 1952 valmistunut Turun konserttitalo täyttää 70 vuotta vuonna 2022, ja avointen ovien päivänä avataan Konserttitalo 70 -näyttely. Päivän avaa tietokirjailija ja musiikin historioitsija Kimmo Korhosen historialuento Konserttitalon alkuvaiheista Konserttitalon salissa klo 12. Näyttelyyn voi tutustua koko päivän ajan. Näyttely on avoinna vuoden loppuun asti tapahtumien yhteydessä.

Konserttitalokierroksia järjestetään päivän aikana kolme. Kierroksella tutustaan Konserttitalon kulisseihin, ja kierretään tiloissa, johon yleisöllä ei yleensä ole pääsyä. Opastetun kierroksen kesto on noin 45 minuuttia, ja kierrokselle tulee ilmoittautua etukäteen.

Nyrjähdyksiä-performanssi esitetään päivän aikana kahdesti. Performanssi on klassisen musiikin ja nykytanssin yhteistyöstä syntyvä teos, joka kuljettaa katsojaa Turun konserttitalon eri tiloissa. Teos esittelee 70-vuotiaan talon tiloja ja sen funktionaalista arkkitehtuuria. Konseptista vastaavat Jarmo Korhonen, Pekka Laamanen, Suvi Nieminen ja Ilona Salonen. Performanssia seuraamaan tulee ilmoittautua etukäteen ja esitys toteutetaan yhteistyössä Läntisen tanssin aluekeskuksen kanssa.

Asiasanat: