Turun kesäkadulla, Panimoravintola Koulun aidassa sai ihailla kesän ajan upeita valokuvia Turusta. Valokuvanäyttely kuvasi kesäpäivää kaupungissa varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Voittajaksi kruunattiin Jyri Aerikkalan mystinen otos Aurajoen aamusta.

Avaa kuva kokonaan: Mystinen aamu-usva Aurajoella. Kuva: Jyri Aerikkala


Valokuvanäyttelyn tavoitteena oli innostaa niin kaupunkilaisia kuin vierailijoitakin tutustumaan kiinnostaviin kohteisiin ympäri Turkua. Suosikki kuvaansa sai myös äänestää

Kesä Turussa -valokuvanäyttelyn järjestivät yhteistyössä Turun kaupunki ja naapurustopalvelu Know Your Hoods, jonka aiempien valokuvakisojen finalistien joukosta valittiin 10 kuvaa näyttelyyn. Näyttely oli esillä Kesäkadulla 1.7.-14.9.2022 ja digitaalisesti Know Your Hoodsin blogissa. Blogissa sai lukea lisätietoja kuvista ja niiden kiinnostavista paikoista. Samalla lukijat saivat äänestää suosikkikuvaansa.

Tutun kaupungin uudet puolet

Moni kaupunkilaisista kommentoi löytäneensä uusia ja kiinnostavia näkökulmia tuttuun kaupunkiin. Erityisesti varhaisen aamun ja myöhäisen illan kuvat puhuttelivat äänestäjiä, tosin jokainen kuva löysi kannattajansa. Kisa pysyi tiukkana ja lopulta voittajaksi ylsi Jyri Aerikkalan ikuistama ‘Mystinen aamu-usva Aurajoella’ 23% äänisaaliilla. Voittaja palkittiin 100 euron valinnaisella ravintolalahjakortilla. Lisäksi jokaiselle näyttelyn kuvaajalle maksettiin 100 euron palkkio. Äänestäjät kommentoivat kuvaa näin:

“Tuo on juuri se näkymä, mikä kuvaa Turun kesäaamuja. Luonto ja sen vehreys, Aurajoki ja ihana aamu-usva… Kaunis kuva!” -Nora

“Yllättävä maisema Turkuun liitettynä. Kaunis, eteerinen.” -Marita

Toiselle sijalla nousi Esa Melan kuva “Kaupunki herää”, joka on ikuistettu aamuvarhaisella Puolalanpuistossa. Jaetulle kolmannelle sijalle päätyivät Tarja Mäen “Taianomainen yö Aurajoella” ja Mikael Grönroosin “Turku herää”, joka oli näyttelyn ainoa ilmakuva.

Kaikki kuvat kuvagalleriassa