Kupittaan urheiluhalli muuntautuu perjantaina 30.9. School Action Day -harrastemessujen tapahtumapaikaksi, jossa tarjolla on Turun alakoulujen 3–6-luokan oppilaille monipuolisia toiminnallisia rastipisteitä.

School Action Day harrastemessuja vietetään Kupittaan urheiluhallissa perjantaina 30.9.2022 klo 9–11 ja 12–14. Tapahtumassa tullaan esittelemään 3–6-luokkalaislle suunnattuja maksuttomia kouluilla toteutettavia kerhotoimintoja kuten Liike-, Harrastamisen Turun Mallin - ja Opetushallituksen kerhoja. Lisäksi oppilaat pääsevät kokeilemaan ja kuulemaan eri liikuntalajeista, nuorisopalveluiden toiminnoista, kulttuuri -ja taideharrastuksista. Tavoitteena on kannustaa lapsia liikkumaan ja löytämään mahdollisesti oma kiinnostava harrastus.

Toiminnalliset rastipisteet toimivat nonstop-periaatteella ja niiden lisäksi tapahtumassa pääsee testaamaan muun muassa hyppy- tai kiipeilytaitoja Base jump -hyppypatjalla tai Warrion Wall seinäkiipeilyssä. Lisäksi Wipeout-pudotuspelissä kisaillaan pomppimalla pyörivän palkin yli. Pompputaitojaan voi myös testailla jättikokoisella ilmatäytteisellä pomppupatjalla kaverin kanssa.

Tapahtuman tarjoaa Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelut yhteistyössä seurojen yhdistysten sekä opetushallituksen kanssa. Vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelut ovat myös mukana omalla toimipisteellään.

#BeActive School Action Day -harrastemessutapahtuma on osa Euroopan urheiluviikkoa, jota Suomessa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä 23-30.9.2022. Urheiluviikko järjestetään nyt kahdeksatta kertaa ja on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Viikolla kannustetaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista.

Urheiluviikon tunniste on #BeActive. Euroopan urheiluviikko rahoitetaan osaksi Erasmus+ -ohjelman tuella ja sen kansallisena yhteyspisteenä toimii Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallinen toimistoon Opetushallituksessa.

Lisätietoa: 
https://sport.ec.europa.eu/week/about
European School Sport Day | Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry. (liito.fi) 
www.liikkuvakoulu.fi