Yleisö on tervetullut seuraamaan perinteistä puunistutusta. Vuoden 2022 puu istutetaan turkulaisten urheiluseurojen pitkän historian tunnustukseksi.

Puiden istuttamisesta on monenlaista hyötyä

  • Talvisin etenkin kylmiltä pohjoistuulilta suojaava puusto vähentää talojen lämmitystarvetta

  • Suuri puu tuottaa vuodessa happea kahden ihmisen tarpeisiin

  • Puiden istuttaminen on yksi kustannustehokkaimmista keinoista hidastaa ilmastonmuutosta

  • Jatkuvilla puiden istutuksilla varmistetaan, että myös tulevien sukupolvien Turku on vihreä

  • Puut viilentävät kaupunkien keskusta-alueiden ilmaa kesän kuumina päivinä

  • Puut sitovat ja hidastavat hulevesiä ja näin pienentävät tulvariskiä

Tänä vuonna Puun päivän puu on tammi ja se istutetaan tiistaina 27.9. Kupittaanpuistoon lähelle lintulammikoita. Puu istutetaan kaikkien tuntemien turkulaisten urheiluseurojen kunniaksi. Turun Palloseura (TPS) viettää tänä vuonna tasavuosia  ja seura täyttää kunniakkaat 100 vuotta. Toinen urheilun valtakunnallinen mahtiseura eli Turun Urheiluliitto (TuUL) vietti hiljattain 120-vuotissyntymäpäiviä. Lisäksi perinteikäs ja tunnettu Turun Weikot (TuWe) täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Näin koolla onkin varsin edustava kolmikko puun päivän tapahtumaan. Seurojen edustajia saapuu tervehtimään apulaispormestari Elina Rantanen.

Kupittaanpuisto on Suomen vanhin ja laajin kaupunkipuisto ja monelle turkulaiselle asukkaalle arvokas puistokohde. Puistosta on moneksi sillä sinne mahtuu laajojen viheralueiden lisäksi useita erilaisia liikunta- ja urheiluaktiviteetteja. Puistosta löytyy myös mm. lintulammikot, lasten liikennepuisto, Seikkailupuisto, paviljonkiravintola, Kupittaan lähde, maauimala ja urheiluhalli. Urheilun rooli on Kupittaanpuiston tapahtumissa valtavan suuri, joten se sopii Puun päivän istutuspaikaksi luontevasti.

Puun päivän taustalla on Tree Day, jota on vietetty Yhdysvalloissa, josta tapa levisi Suomeen. Suomessa Puun päivää alettiin viettää vuonna 2004 ja Turussa 2007. Puun päivän istutuksen lisäksi Turun kaupunki istuttaa useita satoja uusia puita viheralueilleen joka vuosi.

Aika: tiistai 27.9.2022 kello 11.00
Paikka: Kupittaanpuisto

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!