Vilkkaan tapahtumakesän jälkeen syksyinen Turku tarjoilee laajan kattauksen erilaisia tapahtumia. Perinteisten tapahtumien lisäksi luvassa on myös mielenkiintoisia uutuuksia.

Lokakuun tapahtumat

Lokakuu on vilkas tapahtumakuukausi. Useiden messujen lisäksi luvassa on esimerkiksi musiikkia ja markkinatunnelmaa. 

Turun Ruoka- ja Viinimessut 30.9.–2.10.

Turun Kirjamessut 30.9.–2.10.

Suomen vanhimpien kirjamessuje teemana on tänä vuonna kuvataiteet. Turun Kirjamessut on merkittävä kulttuuritapahtuma, jossa kohtaavat kävijät, esiintyjät ja näytteilleasettajat.

Saxtronauts – Avaruusseikkailu 1.–2.10.

Koulutusmessut Skanssin Monitorissa 5.10

Vinokino 13.–16.10.

Vinokino on Suomen ainoa elokuvafestivaali, jolla näytetään ainoastaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tarinoita kertovia elokuvia. Ohjelmisto koostuu lyhytelokuvakoosteista, dokumenteista ja pitkistä elokuvista eri maista. Mukana on eri tyylilajien elokuvia, niin komediaa kuin draamaakin, laatua unohtamatta. 

Espanjalaisen elokuvan päivät 13., 14. & 16.10.

Stand up, Turku -festivaali 20.10.–22.10

Silakkamarkkinat 20.–23.10.

Suositut Silakkamarkkinat tulevat jälleen! Luvassa on monenlaisia kalaherkkuja sekä toinen toistaan houkuttelevampia myynti kojuja. 

Ruokatapahtuma Voillà 21.–23.10.

Flame Jazz Cruise 20 29.–30.10.

Finnish Judo Open 5.–6.11.

Finnish Judo Open on vuosittainen, kansainvälinen judokilpailu, joka kokoaa eri ikäluokat mukaan kovatasoiseen tapahtumaan.

Danny 80 - kunniakierroksella 30.10.

Marraskuun tapahtumat

Ennen joulusesonkia on vielä mahdollisuus nauttia tapahtumista marraskuussa. Marraskuu ei näytä enää niin harmaalta, kun on kalenteri täynnä tapahtumia! 

Ringeten MM-kilpailuiden harjoitusottelu 1.11.

Suomen ja Kanadan ensimmäinen harjoitusottelu järjestetään tiistaina 1.11. Rajupaja Areenalla. Harjoitusottelun yhteydessä jäädytetään Marjukka Virran pelinumero. Suomen Ringetteliitto on päättänyt jäädyttää Virran pelinumeron 4 kunnioittaakseen Virran uraa ja menestyksiä.

TIP-Fest 2.–6.11.

TIP-Fest juhlii 10-vuotiasta Aura of Puppetsia marraskuussa! Festivaali tuo Turun näyttämöille Aura of Puppetsin taiteilijoiden tuoreimpia esityksiä, joista useat kohtaavat yleisönsä ensimmäistä kertaa.

Runoviikko 4.11.–13.11.

Pimenevien syysiltojen piristäjä, Runoviikko-festivaali, ilahduttaa turkulaisia jälleen marraskuussa. Runoviikon aikana pääsee nauttimaan monipuolisesta kotimaisesta sekä kansainvälisestä runoudesta.

Karjala-turnaus 10.–13.11.

Olympiavoittajana ja maailmanmestarina uuteen kiekkokauteen lähtevä Suomen A-maajoukkue avaa kautensa tänä vuonna Turussa, kun perinteinen Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus pelataan marraskuussa Turun Gatorade Centerissä. 

Fantastinen sinfonia 10.–11.11.

TFO:n syksyssä päävierailija, maailmanluokan tähtiviulistina tunnettu Julian Rachlin, tuo näyttämölle mukanaan Mozartin rakastettuja viulukonserttoja sekä Berlioz’n kiihkeätunnelmaisen Fantastisen sinfonian.

Rekryexpo 15.11.

Scandinavian Hunks – One Night Only 16.11.

Younghearted 18.11.

Maata Näkyvissä -festivaali 18.–20.11.

Suomen ja Pohjoismaiden suurimman kristillisen nuorisotapahtuman Maata Näkyvissä -festivaalia vietetään jälleen Turussa Gatorade Centerissä ja Messukeskuksessa. Teemana on tänä vuonna Ilon päivä. Maata Näkyvissä -festareiden keskiössä gospelmusiikki, yhteyden kokeminen, nuorten keskinäinen kohtaaminen, raamattuopetus sekä kristillinen nuorisokulttuuri lähes kaikissa mahdollisissa muodoissa.

Show Must Go On 20.11.

Laivaston soittokunta: Disneyn taikaa 22.11.

Turku Rogaining Nightsprint  28.11.

Rogaining on suunnistusta, jossa kilpailijan tulee annetussa määräajassa hakea mahdollisimman monta rastia haluamassaan järjestyksessä. Ilpoisten Vuorenkävijät toivottaa kaikki suunnistuksen ja kuntoilun ystävät tervetulleeksi avoimeen Turku Rogaining Nightsprint 2022 suunnistuskilpailuun.

 

Muutokset mahdollisia. Lisää tapahtumia Turkukalenterissa!

 

Uutisen kuva: Mika Okko / Turun kaupunki 2022