Turun kaupunki panostaa ruokakulttuurin kehittämiseen ja haluaa luoda Turusta ja Varsinais-Suomesta Suomen kiinnostavimman ruokakohteen yhdessä eri toimijoiden kanssa. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan lisää yhteistyötä ja ruokaelämyksiä. Loka-marraskuussa järjestettävät yrityksille suunnatut elämyksellisten ruokapalveluiden tuotekehitystyöpajat auttavat kehittämään vetovoimaista ruokakaupunkia.

Työpajat ovat osa Turun kaupungin ja Turun yliopiston Brahea-keskuksen yhteistä EAKR-rahoitteista Food Hub -elämystorihanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa Turun vetovoimaa ruokakaupunkina, lisätä lähiruuan ja ruokaan liittyvien elämyspalveluiden saatavuutta sekä monipuolistaa yritysten liiketoimintamahdollisuuksia.

 

Monipuolinen ruokakulttuuri ja ravintolat ovat yksi Turun merkittävimmistä vetovoimatekijöistä ja vuonna 2020 tehdyn matkailijatutkimuksen mukaan myös toiseksi merkittävin syy Turun valintaan matkakohteeksi. Turku onkin jo tunnettu ravintoloistaan, mutta ruokaan perustuvissa elämyksissä on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.

Ruokaan liittyvien palveluiden ja elämysten kysyntä on kasvussa. Parhaimmillaan ruokaelämys on osallistamista ja tekemistä, josta oppii jotain uutta ja joka luo kokemuksesta elämyksellisen. Elämyksellinen ruokapalvelu voi olla esimerkiksi opastettu maistelukierros Kauppahallissa, kulttuurielämykseen sovitettu menu tai vaikkapa luontoretki nuotiokokkailulla.

Tuoteideasta timantiksi – Elämyksellisten ruokapalveluiden tuotekehitystyöpajat yrityksille loka-marraskuussa

Oletko sinä kiinnostunut kehittämään uusia ruokaelämyksiä paikallisille tai matkailijoille yhteistyössä muiden kanssa? Onko sinulla olemassa oleva tuote tai palvelu, johon kaipaat yhteistyökumppania, tai etsitkö yhteistyökumppaneita toteuttamaan unelmiesi ruokaelämyksiä? Kaipaatko sparrausta tuoteideasi hiomiseen timantiksi?

Hae mukaan tuotekehitystyöpajoihin ja hyödynnä kuluttajien kasvava kiinnostus ruokaelämyksiin! HUOM! Haku on päättynyt ja osallistujat valittu!

Tuotekehitysprosessi koostuu kolmesta työpajasta:

  • YHDESSÄ INNOSTUMAAN -työpaja tiistaina 25.10. klo 16–20
  • TUOTTEISTAMINEN VAUHTIIN -työpaja keskiviikkona 26.10. klo 9–15.30
  • TUOTTEET TESTAUSKUNTOON -työpaja tiistaina 15.11. klo 9–15.30

Turun kaupunki panostaa ruokakulttuurin kehittämiseen, ja osallistumalla tuotekehitystyöpajoihin pääset osaksi vetovoimaista ruokakaupunkia!