Kaikki kiinnostuneet pääsevät nyt tutustumaan museokokoelmien aarteisiin.

Kaikki kiinnostuneet pääsevät nyt tutustumaan museokokoelmien aarteisiin. 

Aina-kokoelmanhallintajärjestelmän julkinen liittymä palvelee monenlaisia käyttäjiä. Tutkijat, tietokirjailijat ja opettajat pääsevät selaamaan aineistoja. Samoin sukututkijat ja oman perhehistorian kartoittajat voivat esimerkiksi etsiä vanhoista valokuvista tuttuja paikkoja. Muiden museoiden työntekijät voivat tarkastella kokoelmia tulevia näyttelyjä silmällä pitäen. Ja tietysti museokokoelmia voi selata ihan tutustumisen ilosta!

Aina saavutettavissa 

Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, taidetta ja arkistoaineistoja. Kaikille tarkoitetussa julkisessa Aina-käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia. Aina on valtava tietopankki, jossa fyysisen kulttuuriperintömme tietueet säilyvät pitkälle tulevaisuuteen.

Turun museokeskuksen kokoelma- ja konservointiyksiköt ovat kehittäneet Ainan yhdessä Disec Oy:n kanssa Yksa-arkistotietojärjestelmän pohjalta. Mukana Ainassa on suuri osa Varsinais-Suomen museoista.

Julkisen Aina-liittymän osoite: museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/ (linkki avautuu uuteen ikkunaan)