Suosikkisäveltäjien Jean Sibelius, Einojuhani Rautavaara ja Erkki Melartin musiikkia kuullaan Turun filharmonisen orkesterin konsertissa keskiviikkona 26.10. klo 19 Turun konserttitalossa. Illan johtaa Ari Rasilainen ja solistina taituroi viulisti Ulf Wallin. Konserttia ennen järjestetään Varaslähtö klo 18. Tilaisuus on avoin konserttivieraille, ja tilaisuudessa tutustutaan tarkemmin illan ohjelmaan.

Ulf Wallin on tuttu näky maailman suurilla konserttilavoilla, ja esiintynyt niin Euroopassa, Aasiassa kuin Yhdysvalloissakin. Vuonna 2013 Zwickaun kaupunki myönsi hänelle Robert Schumann -palkinnon ja vuonna 2014 hänet valittiin Ruotsin kuninkaalliseen musiikkiakatemiaan. TFO:n konsertissa Wallin esittää Einojuhani Rautavaaran vuonna 1977 valmistuneen viulukonserton. Viulukonserttoon on mahtunut monenlaisia tunnelmia, ja Rautavaara kirjoitti sen aikana, jolloin hän eli urallaan "postmodernia", erilaisia tyylivaihtoehtoja yhdistelevää vaihetta. Rautavaara kirjoitti viulukonserttonsa loppujakson New Yorkissa, pilvenpiirtäjistä inspiroituneena. Ulf Wallinin käsittelyssä teos pääsee täyteen loistoonsa.

Konsertti alkaa Jean Sibeliuksen Karelia-alkusoitolla, jonka ensiesitys oli suurmenestys. Ilta päättyy Erkki Melartinin 6. sinfoniaan. Sinfoniat ovat Melartinin tunnetuimpia teoksia, ja keväällä Ari Rasilaisen johdolla kuultiin kiitelty tulkinta Melartinin 5. sinfoniasta. Ari Rasilainen kuuluu oman sukupolvensa tunnetuimpiin suomalaiskapellimestareihin ja työskennellyt usean orkesterin ylikapellimestarina.

Lue lisää

Osta liput

  • Lippu.fi
  • Turun konserttitalon levy- ja lippukauppa Tritonus, ti-pe klo 12-17, Aninkaistenkatu 9. 
Asiasanat: