Turun kaupunki satsaa liikuntaolosuhteisiin. Turun Messukeskuksen A-halliin luodaan entistä laadukkaammat voimisteluolosuhteet.

Kaupungin liikuntasaliverkosto supistuu lähitulevaisuudessa entisestään, kun liikuntasaleja poistuu käytöstä kouluremonttien vuoksi. Tämän johdosta rytmisen ja joukkuevoimistelun vuoroja keskitetään Turun Messukeskuksen A-halliin, johon luodaan väliaikaiset, entistä laadukkaammat voimisteluolosuhteet. Samalla Turun kaupunki vastaa liikuntasalivuorojen suureen kysyntään tarjoamalla vapautuvia liikuntasalivuoroja muiden lajien käyttöön. A-halliin rakennettavat joustokanveesit ovat ensimmäiset Turun kaupungin liikuntaolosuhteissa. 

- On mahtavaa, että Turun kaupunki panostaa joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun olosuhteisiin. Kaupungilla ei ole ennen ollut ollenkaan tarjota olosuhteita kanveesilta, mutta nyt sitä tulee kertaheitolla paljon, sanoo Lahjan tyttöjen toiminnanjohtaja Kristiina Viikari. 

- Artukaisten sijainti ja uuden voimisteluhallin melutaso toki mietityttävät meitä kaikkia. Myös messuista aiheutuvat käyttökatkokset tulee ratkaista seurojen eduksi, jotta lasten ja nuorten harjoittelua pystytään jatkamaan myös katkoksien aikana, kertoo Viikari.

Messukeskuksen A-halli käyttöön kolmeksi vuodeksi 

Turun kaupunki on vuokrannut Messukeskuksen A-hallin liikuntapalvelujen käyttöön seuraavaksi kolmeksi vuodeksi (kaupunginvaltuuston päätös 11.4.2022 § 161). 3500 m² kokoiseen halliin rakennetaan kuusi voimistelukanveesia ja kaksi lämmittelyaluetta. Tavoitteena on saada halli voimistelukäyttöön marraskuun loppuun mennessä.  

Vuoroja Messukeskuksen voimistelukanveeseille voi hakea ma 24.10. alkaen Turun kaupungin sähköisen varausjärjestelmän kautta. Vuorot sijoittuvat arkisin ja viikonloppuisin klo 8–22 väliselle ajalle. Yhden kanveesin tilavaraus pitää sisällään myös yhden lämmittelyalueen käytön. Kanveesit on erotettu osittain toisistaan 12 metriä korkeilla näyttämöverhoilla. Pukuhuoneita hallissa ei ole. Sisäänkäynti tiloihin tapahtuu sähköisen lukitusjärjestelmän kautta. 

- Joustokanveesi mahdollistaa turvallisen ja terveellisen harjoittelun sekä ehkäisee esimerkiksi nivelten ja selän rasitusvammojen ja loukkaantumisten syntymistä. Joustokanveesilattia näin mahdollistaa suuret treeni- ja toistomäärät, keventäen esimerkiksi jaloille ja selälle osuvaa kuormitusta, sanoo Viikari.  

- Voimistelijat odottavat hallin aukeamista, jatkaa Viikari. 

Messukeskuksen A-hallin käyttö messujen aikana  

Messukeskuksen A-hallin väliaikainen voimisteluolosuhde on ns. hybridimalli. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hallia käytetään sekä liikunnan että messujen tarpeisiin. Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti A-halli voi olla messujen käytössä maksimissaan kolme kertaa vuodessa. Messujen aikaan A-hallia ei ole mahdollista käyttää liikuntatiloina. A-hallin kanveesien ja lämmittelyalueiden purkamiset/kasaamiset sekä muun irtaimiston tarvittavat siirtämiset ennen ja jälkeen messujen toteutetaan talkootyönä seurojen kanssa.  

 

Lisätiedot: 

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi  

oskari.nummi@turku.fi   

Liikuntapalvelujen asiakaspalvelu  

liikunta.varaukset@turku.fi