Näe sovelluksen avulla miltä Luostarinmäen maisemat näyttivät 200 vuotta sitten. Vertaa museovierailulla sovelluksen avulla nykyhetken ja mennen maisemia. Voit tutustua maisemiin myös kotisohvaltasi.

Näin otat sovelluksen käyttöön

  • Siirry sovelluskauppaan. Löydät sovelluksen Google Playsta nimellä ”Luostarinmäki 1827”. 
  • Sovellus on tulossa myös App Storeen.
  • Lataa sovellus ja salli sovellukselle oikeus käyttää sijaintitietojasi. Näin pystyt etsimään läheltäsi löytyviä kiintopisteitä, joista näkymät aukeavat. 
  • Seuraa sovelluksen ohjeita ja uppoudu uudenlaiseen museoelämykseen! 

Millaiselta näytti Luostarinmäki aikana ennen Turun paloa? Lataa uusi AR-sovellus ja koe Luostarinmäki 1827! 

Uusi Luostarinmäki 1827 -sovellus havainnollistaa, miltä kaupunkikorttelin maisemat näyttivät liki 200 vuotta sitten, Turun paloa edeltävänä keväänä. Sovelluksen avulla löydät Luostarinmäen museoalueen ympäristöstä kiintopisteitä, joissa näet virtuaalisesti toteutettuja näkymiä historialliselta Luostarinmäeltä. Liikuttamalla puhelinta voit katsoa näkymässä ympärillesi ja havainnoida, kuinka alue on muuttunut – ja toisaalta säilynyt ennallaan! 

Sovellus on helppokäyttöinen ja kiva lisä Luostarinmäki-kokemukseen. 

Usein kysyttyä sovelluksesta

Mistä sovelluksen voi ladata? 

Google Playsta nimellä ”Luostarinmäki 1827”. Museoalueelta löydät QR-koodin, joka vie suoraan sovelluskauppaan. Sovellus on tulossa myös App Storeen.

Maksaako sovellus? 

Ei, sovellus on ilmainen ladata ja käyttää. 

Mitä tarkoittaa AR? 

Lyhenne AR tulee englanninkielisestä termistä augmented reality ja se tarkoittaa lisättyä todellisuutta. Lisätty todellisuus viittaa tietokoneella lisättyihin virtuaalisiin elementteihin, jotka pohjautuvat todelliseen ympäristöön. 

Miksi sovellus on toteutettu? 

Sovellus on osa Turku 1827 -3D-mallinnossarjaa, joka havainnollistaa, miltä kaupunki näytti ennen tuhoisaa Turun paloa. Luostarinmäki 1827 -sovellus tuo lisätyn todellisuuden osaksi museovierailua. 

Voiko sitä käyttää Luostarinmäen ulkopuolella? 

Voi, sovellus ei ole sidottu sijaintiin. Hotspottien näkymät avautuvat yhtä lailla myös Luostarinmäen ulkopuolella. Sijainti ainoastaan helpottaa hotspottien löytämistä alueella, kun sovellus ilmoittaa, mikä hotspot on lähimpänä. 

Mihin toteutetut näkymät perustuvat? 

Palovakuutusasiakirjoihin, rakennuspiirustuksiin ja kaupunkikuvauksiin perustuneeseen laajaan tutkimukseen Luostarinmäestä. Sovelluksen on toteuttanut Zoan Oy. 

Miksi näkymän liikuttaminen ei toimi puhelimessani kääntäessäni sitä? 

Kaikissa puhelimissa tällaista ominaisuutta ei ole sisäänrakennettuna. Tällöin sovelluksen näkymää täytyy liikuttaa manuaalisesti sormella.