Kaupungin palvelut tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja pukinkonttiin – lahjoja, joista saa hyvän mielen ja virkistystä vapaa-aikaan.

Paketoi teatterielämys 

Mikä nostaisi hymyn hänen huulilleen? Intohimoinen musikaali Hiljaiset sillat, vaikuttava ooppera Punainen viiva vai joku muu? Jos et ole varma, osta avoin lahjakortti ja anna saajan valita esitys itse. Lahjakortit ja liput hankit teatterin lippumyymälästä ja verkkokaupasta. 

Musiikkinautintoja 

Musiikinystävän mieleen on Turun filharmonisen orkesterin avoin lahjakortti, joka on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä. Lahjan saaja voi käyttää kortin itse valitsemaansa TFO:n konserttiin. Lahjakortit Konserttitalon lipunmyynnistä ja orkesterin verkkokaupasta.  

Käsintehdyt joulurauhakynttilät sopivat pakettiin kuin pakettiin. Kuva: TMK.

Joululahjat museokaupoista 

Museokaupat ovat tulvillaan lahjoja ystäville, lapsille, isovanhemmille, opettajille, ihan kaikille. Valikoimasta löytyy niin kirjoja, koruja, taidetarvikkeita, käsityötuotteita, leluja kuin kivaa pientä lahjatavaraa.

Joulurauhanjulistuspaperiin käärityt käsintehdyt kynttilät ilahduttavat lahjan saajaa kuin tuovat tunnelmaa omaankin kotiin. Jouluisia mausteita sisältävä glögimausteseos tuo saajalleen hurmaavan joulun tuoksun ja maistuvan kuuman juoman. Jouluisella lahjakortilla voi antaa käynnin museossa tai osallistumisen mielenkiintoiselle opastukselle. Lahjakortti käy  maksuvälineenä myös museokaupoissa.

Lahjan saajaa voi myös ilahduttaa valtakunnallisella Museokortilla, joka vie lahjan saajan vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle yli 300 museoon.

Museokaupat löydät Apteekkimuseosta ja Qwenselin talosta, Biologisesta museosta, Luostarinmäeltä, Turun linnasta ja WAMista. Tervetuloa joululahjaostoksille museokauppoihin!

Seikkiksen puuhakirja 

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston juhlavuoden puuhakirja tarjoaa joululomailijalle hauskaa ja luovuutta kutittelevaa tekemistä. Puuhakirjaa on myynnissä Turun linnan, Biologisen museon ja Luostarimäen museokaupoissa.

Liikuttavalla lahjakortilla voi antaa lahjaksi hyvää oloa. Kuva: iStock.

Liikuttavia lahjoja 

Anna lahjaksi hyvää oloa Leidien, Kunnon äijien, KuntoVoiTas -kausikortilla tai Seniorirannekkeen lahjakortilla. Voit ilahduttaa läheistäsi myös virkistävällä uinti-, vesijumppa-, kuntosali- tai luistelulahjakortilla. Lahjakortit Turun liikuntapalvelujen asiakaspalvelusta ja Impivaaran uimahallista. 

Löydä vuoden vaihteen lomaluettavaa kirjaston joulupuun vinkeillä 

Joulukuussa kirjasto vinkkaa monipuolisesti luettavaa. Nappaa kirjavinkki joulupuusta ja nouda valmiiksi varattu kirja hyllystä. Innostu uudesta luettavasta tai löydä vanha suosikki. Kirjan voit lainata myös lukulahjaksi läheiselle.  

Vietä jouluaattona yhteinen hetki kirjastossa. Tule yksin tai yhdessä nauttimaan pääkirjastoon aaton tunnelmasta 24.12. klo 11–17. 

Jouluisia herkkuja ja käsitöitä

Wision joulutorilla 13.–15.12. klo 9–15 on tarjolla Turun ammatti-instituutin opiskelijoiden valmistamia herkkuja, kädentaitotuotteita ja pop up -hyvinvointipalveluita.

Made in Turku 

Työpisteen Putiikista Vanhan Suurtorin makasiineilla voi hankkia turkulaisella ammattitaidolla käsityönä tehtyjä tallilyhtyjä, tuliruukkuja, keppihevosia, mattoja ja muita kodintekstiilejä. Avoinna Vanhan Suurtorin joulumarkkinoiden aikaan la–su klo 11–17.