Artukaisten voimisteluhallin ja muiden liikuntatilojen vuorohaku on alkanut ma 24.10. sähköisen varausjärjestelmän Timmin kautta.

Turun kaupunki on vuokrannut Messukeskuksen A-hallin liikuntapalvelujen käyttöön seuraavaksi kolmeksi vuodeksi (kaupunginvaltuuston päätös 11.4.2022 § 161). Rytmisen ja joukkuevoimistelun vuoroja keskitetään Turun Messukeskuksen A-hallissa sijaitsevaan Artukaisten voimisteluhalliin ja samalla Turun kaupunki vastaa liikuntasalivuorojen suureen kysyntään tarjoamalla vapautuvia liikuntatilavuoroja muiden lajien käyttöön. Artukaisten voimisteluhalli on 3 500 m² kokoinen ja halliin rakennetaan kuusi voimistelukanveesia sekä kaksi lämmittelyaluetta, jotka jaetaan kuuteen osaan.

Artukaisten voimisteluhalli on ns. hybridimalli ja hallia käytetään sekä liikunnan että messujen tarpeisiin. Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti Artukaisten voimisteluhalli voi olla messujen käytössä maksimissaan kolme kertaa vuodessa. Messujen aikaan voimisteluhallia ei ole mahdollista käyttää liikuntatiloina.

Artukaisten voimisteluhallin vuorohaku ja tilavuokra

Tavoitteena on saada Artukaisten voimisteluhalli voimistelukäyttöön marraskuun loppuun mennessä. Ensisijaisesti voimisteluhallin kanveesiolosuhteet luodaan rytmisen ja joukkuevoimistelun käyttöön. Vapaana olevia vuoroja on kuitenkin kaikkien mahdollista hakea ma 24.10. alkaen Turun kaupungin sähköisen varausjärjestelmän Timmin kautta.

Vuorot sijoittuvat arkisin ja viikonloppuisin klo 8–22 väliselle ajalle. Yhden kanveesin tilavaraus pitää sisällään myös yhden lämmittelyalueen osan käytön. Kanveesit on erotettu osittain toisistaan 12 metriä korkeilla näyttämöverhoilla. Pukuhuoneita hallissa ei ole. Sisäänkäynti tiloihin tapahtuu sähköisen lukitusjärjestelmän kautta. 

Liikuntalautakunta päättää liikuntatilojen vuorojen hinnoittelusta. Liikuntalautakunnalle esitettävät tilavuokrat ovat linjassa voimassa olevan hinnaston nykyisten sisäliikuntatilojen kanssa: 

  • Alle 20-vuotiaiden vuorot ovat maksuttomia.  
  • Yli 20-vuotiaiden tilavuokra: 12 € / h / kanveesi (sisältää 1/3 lämmittelyalueesta) 

Muiden liikuntatilojen vuorohaku

Artukaisten voimisteluhallin käyttöönoton myötä alla olevista liikuntatiloista vapautuu haettavaksi vakiovuoroja loppuvuodeksi 2022 sekä kevätkaudeksi 2023. 

  • Kupittaan palloiluhalli – kenttä 1 
  • Ruiskadun liikuntasali 
  • Moision liikuntahalli 
  • Aurajoen koulun liikuntasali  
  • Lintulan voimistelusali 

Vapaana olevia vuoroja voi hakea Turun kaupungin sähköisessä varausjärjestelmässä Timmissä 24.10. alkaen. Vuorot ovat varattavissa 5.12. eteenpäin kevätkauden 2023 loppuun saakka. Ajalla 24.10.–30.10. tulleet hakemukset käsitellään kokonaisuutena 31.10. alkaen. 31.10. alkaen vuorot jaetaan hakujärjestyksessä normaalin käytännön mukaan.  

Lisätiedot:

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi 

oskari.nummi@turku.fi  

Liikuntapalvelujen asiakaspalvelu 

liikunta.varaukset@turku.fi