Turun kaupungilla ei ole hakemuksien kanssa jonotusjärjestelmää varhaiskasvatuksen palveluissa. Päivähoitopaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen hoitotarpeen alkamista, aikaisintaan kuusi kuukautta ennen. Jos tarvitset paikkaa syksyllä 2023, ole ystävällinen ja tee hakemus vasta maaliskuussa 2023.

Tiesitkö?

Varhaiskasvatuksen palveluita ovat mm. päivähoito, esiopetus, perhepäivähoito ja leikkipuistotoiminta sekä avoimet kerhot.

Löydät kaikki varhaiskasvatuksen palvelut kootusti turku.fi/varhaiskasvatus

Syksyä koskevien hakemuksien käsittely alkaa aikaisintaan huhtikuussa 2023. Varhaiskasvatuksen asiakastietojärjestelmä vaihtuu keväällä 2023 ja tästä syystä varhaiskasvatus toivoo, että huoltajat lähettäisivät syksyä 2023 koskevia hakemuksia aikaisintaan maaliskuussa 2023.

Kokosimme alle tiiviin muistilistan yleisimpien kysymyksien osalta. Vastauksista löydät myös linkkejä, mikäli tarvitset lisätietoja.

Miten haen palveluseteliä?

Hae palveluseteliä varhaiskasvatuksen sähköisessä asioinnissa. Valitse alueeksi palveluseteli, jolloin aukeaa pudotusvalikko, jossa on yksityiset päiväkodit. Voit täyttää myös paperisen lomakkeen ja palauttaa sen meille Kauppatorin Monitorin asiakaspalveluun.

Palvelusetelin hakeminen – Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

Milloin saan tietää lapseni päiväkotipaikasta?

Saat tietää paikasta noin kuukautta ennen tarpeen alkamista. Jos tarve on äkillinen, olemme yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Äkillistä tarvetta varten tarvitsemme huoltajalta todistukset työ- tai opiskelupaikasta.

Milloin kannattaa hakea, jotta saan haluamani päivähoitopaikan lapselle?

Hae paikkaa 4-6 kuukautta ennen tarpeen alkua. Kaupungilla ei ole jonotusjärjestelmää, vaan kaikki neljä kuukautta ennen tulleet hakemukset käsitellään samanarvoisina.

Ilmoittautuminen varhaiskasvatukseen

Voinko vaihtaa päiväkotia?

Vaihdot eli siirrot keskitetään yleensä elokuulle. Jos hakemastasi varhaiskasvatuspaikasta vapautuu paikka kesken kauden, huomioimme silloin siirtohakemukset.

Siirron hakeminen – Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

Miten haen eskariin?

Saamme kaikkien esikouluikäisten tiedot väestörekisteristä. Jokaisen esikouluikäisen huoltajalle lähetetään viimeistään tammikuussa tekstiviesti (sms), jossa kerrotaan tarjotusta paikasta. Jos haluat tarjotun paikan, sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta. Jos haluat paikan toisesta esiopetuspaikasta, tee hakemus.

Esiopetus – Ilmoittautuminen varhaiskasvatukseen

Usein kysyttyä maksuista ja Päikystä

Useimmin kysytyt kysymykset varhaiskasvatuksen maksuista löydät omalta sivulta: Usein kysyttyä varhaiskasvatuksen maksuista

Päikky on poistunut käytöstä 31.5.2023. Päikyn tilalle käyttöön tuli eVaka (evaka.turku.fi).