Autatko läheistäsi arjen toiminnoissa päivittäin? Onko vastuunjako ja työnjako perheessäsi muuttunut tai oletko huolissasi omaisesta tai omasta jaksamisestasi? Oletko omaishoitaja? Tule juttelemaan Liikkuvan resurssikeskuksen neuvonta-autolle valtakunnallisella omaishoitajien viikolla 21.–27.11. ja selvitellään mitä tukea voitte mahdollisesti saada.

Neuvonta-auton luona tapaat Turun kaupungin omaishoidontuen ja Turun Seudun Omaishoitajat ry:n ohjaajan. Lisäksi tavattavissa on tuttuun tapaan myös Liikkuvan resurssikeskuksen Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n järjestötyöntekijä sekä Turun kaupungin ikääntyneiden palveluohjaaja, joilta saat tietoa järjestöjen ja kaupungin palveluista senioreille sekä vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Pysäkeillä on mahdollisuus myös kahdenkeskiseen palveluohjaukseen.

Värikkään neuvonta-auton löydät seuraavista paikoista:

• Länsikeskus, ma 21.11. klo 13–14.30
K-Market Suikkilan parkkipaikka, os. Konstanzankatu 4   

• Maaria-Paattinen ti 22.11. klo 13–14.30, Paattisten kauppakeskuksen piha, os. Seuravuorenkatu 2

• Hirvensalo-Kakskerta ke 23.11. klo 13–14.30, K-Supermarket Hirvensalon parkkipaikka, os. Vanha Kakskerrantie 1

• Runosmäki-Raunistula pe 25.11. klo 13–14.30, Runosmäen apteekin (kauppakeskuksen) parkkipaikka, os. Friskinkatu 4 

Liikkuva resurssikeskus teki keväällä 2022 yhteiskiertueen Turun kaupungin vanhusneuvoston kanssa Turun kaikilla suuralueilla. Kiertueella puhututtivat mm. virallisen omaishoitajuuden hakemiseen liittyvät asiat. Liikkuvan resurssikeskuksen työntekijöiden lisäksi kiertueella ovatkin nyt mukana omaishoidon asiantuntijat vastaamassa kysymyksiin.Liikkuva resurssikeskus teki keväällä 2022 yhteiskiertueen Turun kaupungin vanhusneuvoston kanssa Turun kaikilla suuralueilla. Kiertueella puhututtivat mm. virallisen omaishoitajuuden hakemiseen liittyvät asiat. Liikkuvan resurssikeskuksen työntekijöiden lisäksi kiertueella ovatkin nyt mukana omaishoidon asiantuntijat vastaamassa kysymyksiin.

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko (20.11.–27.11.) on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jonka avulla nostetaan esiin omaishoitoasioita ja omaishoitajien ääntä. Viikkoa on vietetty vuodesta 2003. Vuosi 2022 on valtakunnallisen omaishoitajien viikon 20-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden teemana esillä vapaaehtoistoiminnan merkitystä yhteiskunnassa sekä sen tuomia hyvinvointivaikutuksia.