PerkinElmer on yhdysvaltalainen teknologiayritys, jonka kaikki 16000 työntekijää ympäri maailmaa ovat sitoutuneet innovoimaan terveellisemmän ja turvallisemman maailman puolesta. Yritys kehittää laboratorioinstrumentteja, testejä ja ohjelmistoja, joita tutkijat ja lääkärit käyttävät vastatakseen tieteen ja terveydenhuollon kriittisimpiin haasteisiin. Yrityksemme pääasialliset liiketoiminta-alueet ovat diagnostiikka, terveysteknologia sekä life science-alueen tutkimuslaitteet ja -ohjelmistot. 

Pandemian aikana PerkinElmer on auttanut yli 1000 uutta diagnostiikka-asiakasta heidän pyrkimyksissään torjua pandemiaa. Olemme toimittaneet yli 50 miljoonaa COVID-19-PCR-testiä ja 75 miljoonaa RNA -eristyskittiä.

Tänä päivänä ympäri maailmaa yli 2 miljoonaa tutkijaa käyttää PerkinElmerin laboratorio-ohjelmistoja tutkimustietojen tallentamiseen ja analysointiin sekä tehdäkseen yhteistyötä uusien innovaatioiden kehittämiseksi. PerkinElmerin tutkimuslaitteistot ovat myötävaikuttaneet kymmenien uusien terapeuttisten lääkkeiden kehittämiseen.

Innovaatiot ovat toimintamme ydin

Sitoutuminen tieteellisiin innovaatioihin on kaiken toimintamme ydin. Maailmanlaajuisen T&K-osaamiskeskusten verkoston, yli 3500 patentin sekä markkinoiden johtavien mittaus-, kuvantamis- ja tietoteknisten innovaatioiden ansiosta PerkinElmerillä on vertaansa vailla olevaa kokemusta ja asiantuntemusta, joiden avulla tavoitteenamme on tuottaa asiakkaillemme uusia vaikuttavia ratkaisuja. Suomessa PerkinElmer on vahvasti mukana rakentamassa uusia innovaatioita yhteistyössä akateemisten tutkimusryhmien, sairaaloiden ja yritysten kanssa, sekä mukana useissa Business Finland tutkimuskonsortioissa.

Turun toimipiste on yksi PerkinElmerin suurimmista tuotekehitys- ja tuotantoyksiköistä, joka on keskittynyt raskausajan ja vastasyntyneiden sairauksien seulontajärjestelmiin. Viime vuonna 135 miljoonaa Turun tehtaan valmistamaa testiä käytettiin vastasyntyneiden vauvojen seulontaan yli 90 maassa eri sairauksien tunnistamiseksi – tämä auttaa pelastamaan päivittäin keskimäärin noin 70 vauvan hengen. Yli 90 prosenttia PerkinElmerin Turun tehtaan tuotannosta menee vientiin.

Tutustu PerkinElmeriin verkossa