Turku haluaa tarjota mahdollisimman kattavasti kaupungin historiaa ja nykypäivää kartalla. Opaskarttapalvelussa on nyt saatavilla historiallisia karttoja vuosilta 1828–1938 sekä tarkka tosiortokuva tältä kesältä.

Turun seudun opaskarttapalvelu tarjoaa kuntalaisille Turun kaupungin tuottamia ja ylläpitämiä kartta- ja paikkatietoaineistoja. Palvelun tarjoamaa tietosisältöä pyritään jatkuvasti kehittämään uusien aineistojen myötä.

Opaskarttapalvelun kehittämiskyselyssä vuonna 2020 historiallinen aineisto nousi esiin toivotuimpana aineistokokonaisuutena, mihin vastataan nyt palveluun viedyillä historiallisilla kartoilla. Kesällä 2022 kuvattu ilmakuva taas antaa arvokasta tietoa tämänhetkisestä tilanteesta.


Historialliset kartat

Kaupungin historiallisia karttoja on viety Turun seudun opaskarttapalveluun. Karttoja on ruutukaava-alueelta vuosilta 1828–1938. Aineistoa voi vapaasti hyödyntää, kunhan muistaa © Turun kaupunki -merkinnän.  

Karttoja on koottu kaupungin digikarttahankkeessa eri arkistoista. Kartat on skannattu digiskannerilla ja oikaistu koordinaatistoon, jotta niitä voidaan tarkastella esimerkiksi opaskartan päällä tasojen läpinäkyvyyttä säätämällä. Karttojen tarkkuus vaihtelee 40–90 cm/pikseli. 
 

Tosiortokuva

Kesällä 2022 kuvattu tosiortokuva (True ortho) on pintamallin avulla muodostettu ilmakuva, jossa kaikki kohteet ovat suoraan ylhäältä päin kuvattuja. Pikselitarkkuus aineistossa on 5 cm.

tosiortokuva 2022, © Turun kaupunki 
  • https://opaskartta.turku.fi/
  • tasot -> ilmakuvat ja muut kartat -> Historialliset kartat 
  • tasot -> ilmakuvat ja muut kartat -> Turku ilmakuva 2022 True ortho

Avaa Turun opaskartta alla olevasta kartasta tai osoitteesta opaskartta.turku.fi

 

Ota yhteyttä: paikkatieto@turku.fi

Lue lisää kaupungin verkkosivuilta 

Asiasanat: