Ensi viikolla 14.–18.11. järjestetään valtakunnallinen Pyöräilytalvi-kampanja. Ympärivuotinen pyöräily on erinomainen tapa säästää sähköä ja nähdä kaupunkia.

Pyöräliitto on järjestänyt Pyöräilytalvi-kampanjaa vuodesta 2015 alkaen. Turku on ympärivuotisen pyöräilyn kaupunkina ollut kampanjassa mukana aiemminkin ja tänä talvena kestäviin liikkumistapoihin on aivan erityisen perusteltua panostaa.

Talvipyöräily sopii erinomaisesti Turun kaupungin sähkönsäästön tavoitteisiin. Tulevan talven aikana on säästettävä sähköä, jotta sähköpulasta johtuvia sähkökatkoja voitaisiin välttää. Polkupyörää ei tarvitse talvellakaan lämmittää samaan tapaan, kuin autoa. Sähköpyörän lataaminen vie murto-osan sähköauton lataamisen vaatimasta sähköstä ja täysin lihasvoimalla tapahtuva liikkuminen on erityisen ilmastoystävällistä.

Pyöräilytalvi-kampanjaviikko on hyvä ajankohta käydä katsomassa vaikka Kupittaan Uudenmaankadun pyörätielle asennettuja uusia projektorivaloja. Toinen hyvä vaihtoehto on käydä pyöräilemässä Turun uusilla pyöräkaduilla Kauppias Hammarin kadulla ja Vatselankadulla.

Käyttämällä pyöräilykokemuksistasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteita #pyöräilytalvi #Turku ja #astettaalemmas, olet mukana vahvistamassa Turkua pyöräilykaupunkina ja sähkönsäästötoimenpiteissä.

Pyöräliiton kampanjasivu

Asiasanat: