Turun kaupungin perinteiset itsenäisyyspäivän juhlakonsertit järjestetään maanantaina 6.12. klo 12 ja 15 Turun konserttitalossa. Turun filharmonista orkesteria johtaa kunniakapellimestari Leif Segerstam ja solistina on baritoni Gabriel Suovanen.

Lue lisää konserteista 

Suovanen on esiintynyt tunnetuissa oopperataloissa ympäri Eurooppaa ja levyttänyt mm. BIS ja Ondine levymerkeille. Maailmankuulu Leif Segerstam on TFO:n ja Malmön oopperan kunniakapellimestari. Vuonna 2014 tasavallan presidentti myönsi Segerstamille professorin arvonimen. 

Juhlapuhujina ovat tänä vuonna pormestari Minna Arve klo 12 konsertissa sekä Åbo Akademin rehtori Mikael Lindfelt klo 15 konsertissa. Klo 12 konsertti lähetetään myös suorana verkossa osoitteessa tfo.fi/live.

Konserteissa kuullaan Jean Sibeliuksen sekä Rauno Lehtisen lauluja. Sibeliuksen suosituista lauluista kuullaan Laulu ristilukista ja Lastu lainehilla. Lehtisen tuotannosta konserttiin on valikoitunut Muuttuvat laulut (sanat Tuula Valkama) ja On hetki. Lisäksi orkesterinumerona luvassa on Sibeliuksen Karelia-sarja. Konsertit alkavat Sibeliuksen vaikuttavalla Finlandialla ja huipentuvat perinteiseen tapaan Fredrik Paciuksen Maamme-lauluun.

Vapaaliput jaetaan Filharmonian päivänä lauantaina 19.11.

Itsenäisyyspäivän juhlakonserttien vapaaliput jaetaan lauantaina 19.11. klo 12 Turun konserttitalossa. Paikkalippuja jaetaan 2 kappaletta per hakija. Lippujaossa on mahdollisuus valita, haluaako liput klo 12 vai klo 15 konserttiin. Mahdollisesti ylijääviä lippuja voi tiedustella Konserttitalon levy- ja lippukauppa Tritonuksesta tiistaista 22.11. alkaen. Lippukauppa on avoinna ti–pe klo 12–17 osoitteessa Aninkaistenkatu 9. 

Filharmonian päivänä 19.11. Konserttitalossa on lisäksi mahdollista tehdä edullisia lippulöytöjä Turun filharmonisen orkesterin tuleviin konsertteihin sekä levy- ja tuoteostoksia.