Turun kaupungin sosiaalipäivystys tarjoaa keskusteluapua ja kriisitukea lauantaina 19.11. Turun Majakkarannassa tapahtuneiden väkivallantekojen johdosta. Keskustelu- ja kriisiapu on tarkoitettu kaikille niille, joita asia syvästi koskettaa. Myös Turun nuorisotyöntekijöille voi myös aina puhua luottamuksellisesti.

Sosiaalipäivystys järjesti väkivallanteossa mukana olleille kriisiapua heti tapahtuman jälkeen.

- Aikuisten olisi hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa asiasta, sillä tällaiset rajut ja äkilliset tapahtumat saattavat aiheuttaa monenlaisia tunteita, kuten ahdistusta ja epätietoisuutta. Tarjoamme keskustelu- ja kriisiapua kaikille sitä tarvitseville, oli kyseessä sitten tapahtumapaikalla mukana ollut tai joku, joka tuntee pahoinpideltyjä henkilöitä, johtava sosiaalityöntekijä Kaarina Katas sosiaalipäivystyksestä sanoo.

Turun sosiaalipäivystys tarjoaa kriisiapua kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden, p. 02 262 6003.

Nuorisotilojen ohjaajille ja muille Turun nuorisotyöntekijöille voit myös aina tulla puhumaan luottamuksellisesti. Nuorisotyöntekijät tavoitat kaupungin nuorisotiloilta paikan päältä tai puhelimitse, sekä osasta Turun kouluista.

Katso lähin nuorisotilasi ja yhteystiedot: turku.fi/nuorisotilat (kohdasta Toimipisteet)

Myös koulujen psykologit tarjoavat keskusteluapua.

Psykososiaalisten palvelujen kriisiryhmään saa yhteyden ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä numerosta 050 566 8466.

 

Kriisiapua saa myös seuraavista paikoista:

  • Valtakunnallinen kriisipuhelin Mieli (Suomen Mielenterveys ry.) p. 09 2525 0111 (suomenkielinen linja avoinna ympäri vuorokauden). Kriisipuhelimen ruotsinkielinen linja, p. 09 2525 0112 (avoinna ma ja ke klo 16–20 sekä ti, to ja pe klo 9–13). Lisätietoja: mieli.fi/kriisipuhelin
  • Lasten ja nuorten puhelin (Mannerheimin Lastensuojeluliitto), p. 116 111 (arkisin klo 14–20, viikonloppuisin klo 17–20) Lisätietoja: nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin