Palkinnon myönsi Turun kauppakamarin elinkeinopolitiikan valiokunta. Tunnustus jaettiin nyt jo 12:nnen kerran.

Vuoden elinkeinopoliittinen kuntateko -tunnustus myönnetään vuosittain kunnalle, sen yhteistyöorganisaatiolle, henkilölle tai projektille, joka on toiminut erityisen hyvin yritysilmapiirin parantamiseksi, elinkeinoelämän tai yritysten toimintaympäristön kehittämiseksi.  

−Turun ydinkeskustan ja torin kehittyminen on merkittävä vetovoimatekijä Turun kaupungille. Kaupungin vetovoima muodostuu muun muassa ihmisistä, monimuotoisista palveluista, yrityksistä ja työpaikoista, tapahtumista, elämyksistä ja hyvästä saavutettavuudesta. Nyt uusittu kaupungin sydän mahdollistaa kaiken tämän, toteaa elinkeinopolitiikan valiokunnan puheenjohtaja Olli Aakula.  

Turun uudistettu kauppatori avattiin yleisölle syyskuussa. Uudistunut tori tuo valiokunnan mukaan modernia eurooppalaista ilmettä kaupunkiin luoden mahdollisuuksia yrittäjyydelle. Ravintolat, kahvilat ja monet palvelut torilla ja sen ympäristössä tuovat elämää, vetovoimaa ja sykettä, joita kaupunkikeskus kaipaa menestyäkseen ja kehittyäkseen.  

Keskustan kehittäminen on yksi Turun kaupungin strategisista kärkihankkeista, ja uudistunut kauppatori tähän liittyvä keskeinen toimenpide. Keskustan kehittämisen tavoitteena on lisätä kaupungin vetovoimaa ja kaupallista elinvoimaa. Kauppatorin uudistus tarjoaa mahdollisuuden niin viihtyisään oleiluun kuin aktiiviseen kaupunkielämään eri käyttäjäryhmien tarpeet huomioiden.  

−Olemme hyvin otettuja tästä elinkeinoelämän myöntämästä tunnustuksesta. Uusi kauppatori on tärkeä osa keskustan kärkihanketta ja kaupallisen keskustan elinvoiman vahvistamista. Investoinnit kauppatoriin ja sen ympäristöön lisäävät keskustan viihtyisyyttä, luovat sen ympäristöön toimeliaisuutta ja tuovat tapahtumat osaksi kauppatorin toimintaa. Turun sydän sykkii jälleen, tiivistää pormestari Minna Arve.

Tunnustuksen vastaanotti Turun kaupungin edustajana elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen.