Turun liikunnan avustusjärjestelmästä ja liikuntatilojen hinnoittelumallin uudistamisen linjauksista päätetään Turun kaupunginvaltuustossa maanantaina 12.12. Yksityiskohtiin ja periaatteisiin liittyvät päätökset tehdään kevään 2023 aikana. 

Turun liikunnan avustusjärjestelmästä ja liikuntatilojen hinnoittelumallin uudistamisen linjauksista Turun kaupunginvaltuustossa maanantaina 12.12. Yksityiskohtiin ja periaatteisiin liittyvät päätökset tehdään kevään 2023 aikana. 

Mittava liikuntapaikkaverkon ja hinnoittelun kehittäminen on osa Turun kaupungin pormestariohjelman isoista tavoitteista. Kehittäminen kuuluu pormestariohjelman Hyvinvoiva Turku –osioon. Myös Yhteisöllisyyden, hyvinvoinnin ja asuinalueiden tasapainoisen kehityksen kärkihankkeessa yhtenä osa-alueena on eri ikäisten kuntalaisten liikkumaan aktivointi.  
 
-Osana kärkihanketta tehtävän Liikkumisen toimenpideohjelman tavoitteena on tarjota kaikille lapsille ja nuorille harrastusmahdollisuuksia sekä turvata urheilulajien, sukupuolten ja alueiden välinen tasavertaisuus mm. avustusjärjestelmää ja liikuntatilojen hinnoittelumallia uudistamalla, sanoo Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.  
 
Uudistuksen kokonaistavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan nykyistä enemmän sekä hillitä harrastamisen kustannuksia.  

Liikunnan avustusjärjestelmän ja liikuntatilojen hinnoittelumallin uudistamisen linjauksilla pyritään luomaan kaikille entistä tasavertaisemmat mahdollisuudet aloittaa liikunnan harrastaminen sekä jatkaa liikunnan harrastamista ohjatusti ja säännöllisesti läpi nuoruusvuosien.  
 
Esitettävän avustusjärjestelmän kärkinä ovat turkulaisille 7–19-vuotiaille annettava vuosittainen taloudellinen tuki eli harrastekortti sekä turkulaisille liikunta- ja urheiluseuroille myönnettävä avustus yksityisten ja seuraomisteisten liikuntatilojen käyttöön.  
 
Lisäksi kunnallisten liikuntatilojen hinnoittelua esitetään päivitettäväksi. Esitettävien uudistusten tavoitteena on panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin liikunnan keinoin, ehkäistä syrjäytymistä sekä hillitä harrastamisen kustannusten nousua.  

Turun kaupunginvaltuusto päättää liikunnan avustusjärjestelmän ja liikuntatilojen hinnoittelumallin uudistamisen linjauksista kokouksessaan 12.12.2022. Yksityiskohtiin ja periaatteisiin liittyvät päätökset tehdään kevään 2023 aikana.
 
Lisätiedot: 

Markus Kalmari, liikuntapalvelujohtaja 
p. 040 033 4453, markus.kalmari@turku.fi 
Liikuntapalvelut, Turun kaupungin vapaa-ajan palvelukokonaisuus