Vuotuinen Monikulttuurinen itsenäisyysjuhla järjestetään tällä kertaa torstaina 1.12.2022 klo 18—20 Turun VPK:n talolla, Eskelinkatu 5. Turun kaupungin pormestari Minna Arve jakaa juhlassa Vuoden monikulttuurisuusteko -palkinnon.  

Monikulttuurinen itsenäisyysjuhla on Turun kaupungin ja lukuisien monikulttuuristen toimijoiden yhteistyössä järjestämä juhla, joka kokoaa turkulaiset yhteen juhlistamaan moniarvoista itsenäistä Suomea. Juhlaa on järjestetty jo yli kymmenen vuotta. Tänä vuonna juhlaa ovat järjestämässä Turun kaupungin lisäksi Länsi-Suomen ETNO, Monikulttuurisuusneuvosto, MVKK ry, Turun Tyttöjen Talo, Varsinais-Suomen Viro-keskus ry, United Artists ry, Suomen Ukrainalaiset ry, Punainen Ristin Varsinais-Suomen piiri ja Bosnialaisten Kulttuurikeskus Suomessa ry.  

Pormestarin lisäksi tervehdyksensä antaa myös Turun Monikulttuurinen neuvosto. Juhlassa nähdään monipuolinen kattaus musiikki- ja tanssiesityksiä eri kulttuureista: Varissuon Iloiset Puhaltajat eli V.I.P. on 20 oppilaan kokoinen orkesteri, jonka taustalla on Monikulttuurinen musiikkikasvatus -yhdistys. Tanssiryhmä Coco-Sport on ukrainalaisten lasten tanssiryhmä. Ukrainasta kuullaan myös laulaja Kateryna Vdovinan esitys. Heidän lisäkseen saamme nauttia tanssista Nach Baliye Kollektiv -tanssiryhmän, tanssiryhmä Fiestan, Turun Flamencon, kamerunilaisen tanssiryhmän Sidonien, Lauran, Elizabethin, Sylvien, Theresian ja Raymondin sekä Mercia Manfrinaton ja Annika Hakalan muodostaman itämaisen tanssiduon siivittämänä. Musiikilla viihdyttävät Kateryna Vdovinan lisäksi myös laulaja Reina sekä Marje Õunapuu -trio.  

Tarjolla on kahvitus ja pientä makeaa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen ja lisätietoja tapahtumasta: https://fb.me/e/3iHcNy22e