Turun kaupunki on käynnistämässä kilpailutuksen Kupittaanpuistossa sijaitsevan Lasten liikennekaupungin palveluntuotannosta. Kilpailutukseen voivat osallistua yritykset, seurat, osuuskunnat tai yhdistykset.

Ilmoittautuminen markkinavuoropuheluun (esittelytilaisuus):

Markkinavuoropuhelu pidetään Microsoft Teamsissa perjantaina 9.12.2022 klo 13.30–14.30. Ilmoittautumiset markkinavuoropuheluun 8.12.2022 kello 11.00 mennessä sähköpostitse: Samu Laaksonen, samu.laaksonen@turku.fi.

Lisätiedustelut liikennekaupungista: Annina Lehtiö-Vainio, 050 554 6127

Suunnitellun kilpailutuksen tarkemmat tiedot löytyvät markkinavuoropuhelukutsusta

 

Turun kaupunki on käynnistämässä kilpailutuksen Kupittaanpuistossa sijaitsevan Lasten liikennekaupungin palveluntuotannosta. Kilpailutuksen kautta valittavalle palveluntuottajalle annetaan käyttöoikeus liikennekaupungin kalustoon ja välineisiin. Kilpailutukseen voivat osallistua yritykset, seurat, osuuskunnat tai yhdistykset.

Lasten liikennekaupunki on toiminut Kupittaanpuistossa vuodesta 1958 lähtien. Liikennekaupungissa lapset ajavat polkuautoilla pienoiskaupungissa, jossa opitaan samalla myös liikennesääntöjä. Lisäksi puistosta on voinut vuokrata perhekäyttöön isompia polkuautoja, joilla voi ajaa koko Kupittaanpuiston alueella. Liikennekaupungin palvelut ovat olleet asiakkaalle maksullista toimintaa.

– Toivomme kilpailutukseen mukaan palveluntuottajia, jotka ovat aidosti kiinnostuneita Lasten liikennekaupungin toiminnan kehittämisestä. Liikennekaupunki on monille turkulaisille lapsiperheille tärkeä aktiviteetti, jonka toivomme jatkuvan suosittuna ja lapsille iloa ja elämyksiä tuottavana, sanoo nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.

Liikennekaupungin toiminnasta on tähän asti vastannut Turun kaupungin nuorisopalvelut. Annina Lehtiö-Vainion mukaan nuorisopalvelujen resursseja halutaan kohdentaa enemmän lasten ja nuorten hyvinvointia vahvistaviin palveluihin. 

– Liikennekaupungin työntekijöiden työtehtävät keskittyvät pääasiassa polkuautojen vuokraamiseen ja asiakaspalveluun, lasten omaehtoisen toiminnan mahdollistamiseen. Nuorisopalvelujen resursseja on tarpeen keskittää sellaisiin palveluihin, joissa voidaan vahvemmin tukea lasten ja nuorten kasvua. Nuorisotyön kasvatuksellisesta osaamista suunnataan jatkossa enemmän lasten ja nuorten syvempiin kohtaamisiin ja ohjaustyöhön, Lehtiö-Vainio toteaa.

Liikennekaupungin henkilökuntaresurssi tullaan kohdentamaan Turussa eri asuinalueilla loma-aikoina järjestettävään maksuttomaan Kivaloma-toimintaan. Alakouluikäisille lapsille suunnattu Kivaloma-toiminta on monimuotoista kulttuuri- ja liikuntaharrastustoimintaa, jolla pyritään tukemaan lasten alueellisia harrastusmahdollisuuksia. 

Liikennekaupungin toiminnan ja asiakaspalvelun järjestämisestä kiinnostuneille järjestetään ennen varsinaisen kilpailutuksen käynnistymistä esittely markkinavuoropuhelun muodossa. Markkinavuoropuhelu järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä perjantaina 9.12.2022 klo 13.30–14.30. Ilmoittautumiset markkinavuoropuheluun 8.12.2022 kello 11.00 mennessä sähköpostitse: Samu Laaksonen, samu.laaksonen@turku.fi.