Turun kaupunginkirjaston joulukausi tarjoaa tapahtumia ja luettavaa kaikenikäisille. Luvassa on musiikkiosaston konsertteja, yhteislauluja ja jouluinen sarjispaja. Muista tarkistaa myös joulunajan aukioloajat.

Lastenteatteria kirjastoissa

Useissa Turun lähikirjastoissa nähdään joulukuussa japanilaista Kamishibai-teatteria ja osallistavaa lastenteatteria yhdistävä Tarinankertojan matkassa, jossa lapset saavat kommunikoida tarinankertojan kanssa ja elää tarinan mukana. Ensimmäinen Tarinankertojan matkassa -esitys on 30.11. pääkirjaston Saagassa klo 9.15, ja muutkin esitykset lähikirjastoissa ovat aamuaikaan. 

Katso kaikki Tarinankertojan matkassa esitysajat

Pääkirjaston Studiossa nähdään 10.12. klo 11.30 myös suosittujen Mimin ja Kukun Jouluseikkailu, jonka avulla varmasti löytää myös Joulun hengen ja Ystävyyden voiman. Esitys sopii kaikille vauvasta vaariin.

Musiikkia ja joulusarjiksia

Osana Talviäänipäivät-festivaalia 26.11. kello 14 Musiikkiosaston Stagella esiintyy HEVONEN. 

Lue lisää

Turun pääkirjaston musiikkiosastolla voi virittäytyä joulun tunnelmaan 14.12. Joulun Hittimittarissa sekä 18.12. klo 15 MeriTuuli-yhtyeen joulukonsertissa. Jouluisten laulujen lisäksi konsertissa kuullaan kaksoissisarusten Meri ja Tuuli Walleniuksen Eino Leinon ja L. Onervan runoihin säveltämää musiikkia.

Joulukuun hittimittari

Unohtaa ei pidä myöskään Timo Rautalan ja Hannu Määttäsen Studiossa 1.12. ja 15.12. klo 13.30 vetämiä perinteisiä yhteislaulutilaisuuksia, joissa melkoisen varmasti päästään joulutunnelmaan.

Pääkirjaston yhteislaulut 1.12.

Pääkirjaston yheislaulut 15.12.

Nuorten Stoorin torstainen sarjispaja toteutetaan 8.12. jouluisemmalla twistillä. Tuuli Hypénin vetämässä pajassa luvataan kulkusten kilisevän, porojen pokkuroivan ja lahjojen lentävän paketteihin!

Lainaa lukulahja kirjastosta

Sen lisäksi, että monien jouluperinteisiin kuuluu lainata itselleen luettavaa joululoman ajaksi, jo useana vuonna kirjasto on kannustanut hankkimaan kirjastosta myös kestävän kehityksen periaatteiden mukaisen joululahjan. Jouluisen lämpimän ajatuksen läheiselleen voi ilmaista lainaamalla hänelle kirjalahjan.

Apua valintaan saa vaikkapa kirjaston henkilökunnan tekemistä aineistonostoista, josta voi lainata luettavaa ja katsottavaa 25.11. alkaen. Joulunostoja on niin pääkirjaston vanhan puolen kaunokirjallisuuden ja taiteiden osastolla kuin uuden puolen tieto-osastolla. Toisen kerroksen tieto-osaston nostoista löytyy tietoa joulun valmisteluista ja mm. vanhan ajan jouluista.

Jouluisia lukuvinkkauksia kirjaston e-aineistosta

Oletko jo tutustunut Vaski-kirjastojen henkilökunnan e-aineistosuosituksiin? Verkkokirjastosta löydät neljästi vuodessa henkilökunnan suosituksia ja lukuvinkkejä. Tänä vuonna mukana myös jouluiset teemavinkit sekä lapsille että aikuisille!

Jouluista luettavaa löytyy myös Ellibsin ja OverDriven jouluisista kirjalistoista.

Tutustu lukulistoihin tästä:

Verkkokirjaston lukusuositukset

OverDriven jouluinen kirjalista

Ellibsin jouluisia lukuvinkkejä

Jouluista luettavaa lapsille

Joulun ja uuden vuoden ajan poikkeusaukioloajat

Tänä vuonna viikonvaihteisiin sijoittuvat juhlapyhät eivät pahemmin sekoita Turun kirjastojen aukioloaikoja. Pääkirjasto on auki normaalisti ja jouluaattona 24.12. pääkirjasto kutsuukin nauttimaan yhdessä rauhallisesta joulutunnelmasta klo 11–17. 

Kirjalahjan voi käydä lainaamassa monessa kirjastossa vielä jouluaattonakin. Useissa lähikirjastoissa on joulun ja uudenvuoden aikaan voimassa normaalit omatoimiajat. Lähikirjastoihin pääsee joulun pyhinä omatoimisesti kirjaston normaalina viikonloppuaikana Aunelassa, Ilpoisilla, Nummella, Hirvensalossa, Vasaramäessä ja Paattisilla.

Joulun välipäivinä 24.12.–30.12. Ilpoisten, Paattisten, Vasaramäen ja Yli-Maarian kirjastot ovat käytettävissä ainoastaan omatoimisesti. Uudenvuoden aattona 31.12. Ilpoisten, Nummen, Paattisten ja Vasaramäen kirjastojen omatoimiaika on kuitenkin poikkeuksellisesti kello 7–18, ja Yli-Maarian kirjastossa omatoimiaika päättyy kello 16.

Myös Runosmäen kirjasto on normaalisti omatoimisesti käytettävissä. Palveluajoissa on joulun jälkeisellä viikolla sellainen poikkeus, että henkilökunta on läsnä 27.–30.12. joka päivä klo 10–16.

Varissuon kirjasto palvelee normaalein palveluajoin 23.12. asti.

Kirjastoautot eivät kulje enää joulun aatonaattona, mutta muuten ajetaan normaalien aikataulujen mukaan. Kouluilla ei kuitenkaan käydä loman aikana.

Uudenvuodenaattona molemmat kirjastoautot ovat mukana perinteisessä, klo 15 alkavassa Lasten uusivuosi Kupittaalla -tapahtumassa, joka päästään järjestämään kahden vuoden koronatauon jälkeen.

Katso tarkemmat aukioloajat täältä