Turkulaisten koronarokotukset siirtyvät heti tammikuun 2023 alusta Satakunnantie 105:n rokotusvastaanotolta Turun terveysasemille, sillä rokotusvastaanoton vuokrasopimus päättyy.

Joulukuun rokotustapahtumat Satakunnantien rokotusvastaanotolla

  • 4.12. ja 18.12.

Ajanvaraus

  • Aikoja voi varata osoitteesta turku.fi/koronarokotus
  • Korona- ja influenssarokotuspuhelimesta, p. 02 266 0159 (ma-pe klo 8–14)

Lasten koronarokotussuositukset THL

Tällä hetkellä koronarokotusaikoja varataan hyvin. Turkulaisille järjestetään joulukuussa lisäksi kaksi erillistä rokotustapahtumaa Satakunnantien rokotusvastaanotolla kahtena sunnuntaina: 4.12. ja 18.12.

- 4.12. rokotusajat ovat jo kaikki varattu, mutta 18. joulukuuta on vielä runsaasti aikoja vapaana. Aikoja voi varata joko sähköisen ajanvarauksen kautta tai Turun rokotuspuhelimesta, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi sanoo.

Koronarokotuksia voi hakea vielä koko joulukuun ajan Satakunnantien rokotusvastaanotolta myös ilman ajanvarausta.

- Ajankohtaiset suositukset eri ikäryhmille rokotusten ottamisesta löytyvät turku.fi-sivuilta. Jos mietit, onko rokotus itsellesi tarpeen, voit aina soittaa rokotuspuhelimeemme. Sieltä saat neuvontaa asiasta, Peltoniemi jatkaa.

Tammikuun alusta 12 vuotta täyttäneiden koronarokotukset siirtyvät Turun terveysasemille, sillä Satakunnantien 105:n rokotusvastaanoton vuokrasopimus päättyy. Myös influenssarokotukset siirtyvät silloin terveysasemille. Terveysasemien rokotusajat eivät ole vielä varattavissa. Ajanvarauksesta tiedotetaan tarkemmin vielä ennen joulua.

Muutoksia myös lasten koronarokotuksissa

THL on päivittänyt alle 12-vuotiaiden lasten koronarokotesuosituksia. Rokotetta ei enää suositella kaikille lapsille, mutta yksilöllisen arvion perusteella osa lapsista voi hyötyä rokotteesta.

Uuden suosituksen mukaan 5–11-vuotiaat, joilla on jokin vakavalle koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus, voivat hyötyä rokotusten perussarjasta yksilölliseen harkintaan perustuen. Muille 5–11-vuotiaille THL ei enää lääketieteellisin perustein suosittele koronarokotuksia tarjottavaksi. Heidän rokotuksiaan ei tarvitse kuitenkaan heti keskeyttää. THL suosittelee, että etenkin jo aloitetut rokotussarjat voi täydentää loppuun saakka. 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvarausohjeet vuoden 2023 puolelle päivitetään turku.fi/koronarokotus-sivuille.

12–17-vuotiaiden koronasuositukset säilyvät ennallaan. THL suosittaa 12–17-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville lapsille ja nuorille kolmea koronarokoteannosta. Muille 12–17-vuotiaille suositellaan kahta koronarokoteannosta.

Asetusmuutoksen ja kansallisten ohjeiden valmistumisen jälkeen voidaan aloittaa 6 kuukauden–4 vuoden ikäisten, vakavalle koronataudille mahdollisesti alttiiden, lasten koronarokotukset yksilöllisen harkinnan mukaan. Kyseisen ryhmän koronarokotuksien alkamisesta tiedotetaan myöhemmin kansallisten ohjeiden valmistuttua.