Turun kaupunki järjestää sähkö- ja lämmityskaluston keräyksen Turun ystävyyskaupunki Harkovan ja sen asukkaiden auttamiseksi ja pyytää alueen yrityksiä, yhteisöjä ja ihmisiä toimittamaan etenkin sähkö- ja lämmityskalustoa 7.–10.12.2022 keräyspisteeseen. Monet yritykset, yksittäiset ihmiset ja kaveriporukat ovat jo lähteneet mukaan.

Harkova-keräys

Aika: keskiviikko–perjantai 7.–9.12.2022 klo 14–19 ja lauantai 10.12.2022 klo 10–17
Paikka: Kaurakatu 41, Peltola, Turku
Ilmoitathan lahjoituksesta etukäteen: kansainvälisten asioiden suunnittelija Päiviliisa Suonpää, paiviliisa.suonpaa@turku.fi

http://www.turku.fi/ukraina

Muun muassa Turun satama osallistuu keräykseen yhdessä Baltic Line Finlandin, Turku Stevedoringin ja Turun Vapaavaraston kanssa lahjoittamalla yhteensä kymmenen aggregaattia.

Baltic Line Finlandin Tomas Uschanow kuvailee päätöksen keräykseen osallistumisesta olleen itsestäänselvä.

– Tilanne Ukrainassa on kriittinen. Koimme, että nyt on pakko tehdä isompaa ja konkreettisempaa. Kun Turun kaupungin järjestää vielä kuljetuksen kriisialueelle, niin osallistuminen oli siltäkin osin helppoa. Ulkoministeri Haavistokin taisi juuri vahvistaa haastattelussaan, että aggregaateille on valtava tarve, ne ovat loppu koko maasta. Polttoainetta, jota aggregaatit tarvitsevat, sentään vielä riittää, tiivistää Uschanow.

Myös Erik Söderholm Turun satamasta kertoo päätöksen syntyneen saman tien ja olleen yksimielinen. Turun Vapaavaraston Stefan Lindström korostaa aggregaattien tuomaa apua Ukrainan tilanteessa ja Turku Stevedoringin Kimmo Iljin kertoo olevansa onnellinen mahdollisuudesta auttaa konkreettisella tavalla.

–  Jokainen osaa varmasti kuvitella, kuinka hankalaa elämä suurkaupungissa voi olla ilman sähköä, kun mikään ei toimi. Halusimme antaa tämän vuoden joululahjamme heille, jotka sitä eniten tarvitsevat, auttaa omalta osaltamme edes jotenkin, kuvailee Iljin.

Joulu saapuu Ukrainaan sinun tuellasi

Myös monet yksittäiset ihmiset sekä esimerkiksi kaveriporukat osallistuvat Harkova-keräykseen toimittamalla keräyspisteeseen mm. aggregaatteja ja lämmityskalustoa.

Keräykseen voi edelleen lahjoittaa käyttökuntoisia aggregaatteja, teollisia lämpöpuhaltimia, muita lämmittimiä sekä ruuanvalmistuskalustoa isoja ihmisjoukkoja varten. Lisäksi keräykseen voi lahjoittaa vesipumppuja.

Toivomme, että lahjoitukset toimitetaan keräyspisteeseen valmiiksi pakattuna kuljetusta varten ja pakkauksen sisältö merkittynä pakkauksen päälle. Kaupunki vastaa lahjoitusten kuljetuksesta Ukrainaan, mutta lahjoituksen kuljetuksesta keräyspisteelle vastaa lahjoittaja itse.

Lahjoitukset otetaan vastaan seuraavasti:
Aika: keskiviikko–perjantai 7.–9.12.2022 klo 14–19 ja lauantai 10.12.2022 klo 10–17
Paikka: Kaurakatu 41, Peltola, Turku
Ilmoitathan lahjoituksesta etukäteen: kansainvälisten asioiden suunnittelija Päiviliisa Suonpää, paiviliisa.suonpaa@turku.fi

Auttaa voi myös lahjoittamalla rahaa kansainvälisten keräysten kautta. Raha-lahjoituksia voi tehdä muun muassa näiden organisaatioiden välityksellä: Punainen Risti, Unicef, Pelastakaa Lapset, SOS Lapsikylä, Plan International, UN Women, Kirkon Ulkomaanapu, World Vision sekä Fida.

Tavara- ja vaatelahjoituksia ukrainalaisille voi toimittaa lisäksi Raision avustuskeskukseen, jota ylläpitää Suomen Ukrainalaiset ry, osoite Raisiontori 6, aukioloajat ma-ti 10–15, ke suljettu, to-pe 10–15, la 12–15.)

Lisätietoja Harkovan avustuskeräyksestä ja muista tavoista auttaa löydät täältä: www.turku.fi/uutinen/2022-11-22_turun-kaupunki-toimittaa-jouluksi-avustuskuljetuksen-ukrainan-harkovaan