Turun kaupungin perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat osallistua 1.–2. luokkien oppilaat sekä perusopetuksen erityisopetuksessa olevat oppilaat. Iltapäivätoiminnassa koululaiset esimerkiksi tekevät läksyjä, leikkivät, pelaavat ja ulkoilevat. Ohjelmaan kuuluu myös välipalahetki.

Lisätietoja

www.turku.fi/ippe

Asiakaspalvelu

Turussa aamu- ja iltapäivätoimintaa pidetään koulujen tiloissa tai koulun läheisyydessä sijaitsevissa Turun kaupungin tai esimerkiksi yhdistysten tiloissa.

Hae paikkaa Wilmassa

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä lukuvuoden ajan lapsen koulun läheisyydessä. Aamutoimintaa on aamuisin n. klo 7.30–10 ja iltapäivätoimintaa iltapäivisin n. klo 11–17. Aamu- ja iltapäivätoimintaa ei järjestetä loma-aikoina tai arkipyhinä. Aamupäivätoiminta toteutuu vain, jos osallistujia on vähintään kymmenen.

Huoltaja hakee lapselle paikkaa sähköisesti kerralla koko lukuvuodeksi 2023–2024 Wilma-järjestelmän kautta: turku.inschool.fi/

Hakuajat

  • Tulevat 1.-luokkalaiset: 2.1.–15.1. ja 13.–31.3.2023.
  • Tulevat 2.-luokkalaiset: 2.1.–31.3.2023.
  • Perusopetuksen erityisopetuksessa olevat oppilaat: 2.1.–31.3.2023.

Iltapäivätoimintapaikan saamisesta ilmoitetaan Wilmassa toukokuun loppuun mennessä.

Toimintaan osallistuminen on maksullista.

Laadukas ja kattava iltapäivätoiminta

Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus järjestää ja koordinoi aamu- ja iltapäivätoimintaa Turussa. Toimintaa tuotetaan sekä Turun kaupungin että eri palveluntuottajien toimesta. Palveluntuottajia ovat kaupungin ohella mm. järjestöt, urheiluseurat ja seurakunnat. Toiminnasta vastaavat ammattitaitoiset ohjaajat.

Turun kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea kodin ja koulun kasvatusyhteistyötä sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja lisätä lasten osallisuutta.

Toimintaa toteutetaan Opetushallituksen määrittämien Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteiden mukaisesti. Lähtökohtana on laadukas ja kattava iltapäivätoiminta koko Turun kaupungin alueella.