Pipolätkää ilmaston puolesta -Save Pond Hockey- turnaus saapuu toista kertaa Turkuun. Nyt on kaikilla mahdollisuus pelata pipolätkää ja samalla osallistua ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun. Ilmoittautuminen turnaukseen on nyt avattu.

Perinteinen pipolätkä on suosittu liikuntamuoto, joka herättää muistoja myös monissa jääkiekkoilijoissa. Nyt kannattaa kerätä oma kiekkojengi kasaan ja näyttää, miten pipolätkää pelataan.

Ja mikä parasta, turnauksen tuotto lahjoitetaan ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.

Turnauksen aloituskiekko pudotetaan 28.1.2023 klo 9.30 Parkin legendaarisella pipolätkäareenalla. Tapahtuma päättyy klo 16.00 mennessä. Tapahtumassa ovat mukana turkulainen kiekkolegenda Saku Koivu ja pormestari Minna Arve, jotka pelaavat klo 11.30 alkavassa All Stars- ottelussa.

Turun kaupunki tukee tapahtumaa ja haluaa kannustaa asukkaita ulkoliikunnan pariin myös talvikaudella.

- On hienoa, että tämä hyvän mielen tapahtuma saapuu taas Turkuun ja että sen keskiössä talviurheilu ja ilmastonmuutoksen vastainen työ. Ilmastotyö on myös Turulle tärkeää ja kaupunki aikoo olla hiilineutraali vuonna 2029, sanoo Arve.

Pelit pelataan 4 vastaan 4 pelaajalla ja jokainen joukkue saa pelata vähintään 3 kahdenkymmenen minuutin peliä. Maalit tehdään suoraan syötöstä, tuttuun pipolätkätyyliin. Turnauksen järjestäjät suosittelevat, että joukkueissa olisi 6 - 8 pelaajaa, jotta myös vaihtoon pääseminen onnistuu pelien tuoksinassa. Turnaus pelataan 12 joukkueen voimin. Takaraja ilmoittautumiselle on 23.1.2023.

Turun turnauksen järjestää Save Pond Hockey ry ja sitä on tukemassa TPS, TuTo, Turun kaupunki ja kaupungin Ilmastojoukkue.

Ilmoita joukkueesi mukaan, ryhdy yrityssponsoriksi tai tule paikan päälle nauttimaan kannustajana vauhdikkaasta menosta!

Kuva: Mikko Kauppinen