Haluatko tietää, miten tuotteistetaan omaa luovaa osaamista, miten se hinnoitellaan, myydään ja markkinoidaan? Kymmenen kerran maksuton koulutussarja opastaa, miten taide- ja kulttuurialalla voi tehdä kannattavaa liiketoimintaa.
Graafinen Okulaari-logo.

Luovuudesta liiketoimintaa  

Koulutussarja 12.1.–1.6.2023

Okulaari-hanke järjestää Turussa keväällä 2023 yhdessä Turun kaupungin kulttuurin kärkihankkeen kanssa maksutonta luovien alojen liiketoimintakoulutusta.

- Koulutus on osa Turussa laaditun Kulttuurilupauksen mukaista toimintaa. Haluamme sen avulla vahvistaa taide- ja kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä ja työmahdollisuuksia, kertoo kulttuurin kärkihankkeen projektipäällikkö Heidi Pulkkinen.  

Koulutus sopii luovien alojen toimijoille, niin työelämässä pidempään toimineille kuin opiskelijoillekin. Sen avulla on mahdollisuus kehittää osallistujien omia ideoita ja yrityksiä tai työstää uusia yhteisiä ideoita.

Osallistu yhteen tai vaikka kaikkiin kymmeneen

Ideana on tarjota valmennusta ja uusia ajatuksia kentällä havaittuihin luoville aloille tyypillisiin haasteisiin. Koulutusosioissa perehdytään muun muassa oman osaamisen tuotteistamiseen, hinnoitteluun, myyntiin ja markkinointiin sekä yrittämisen peruskysymyksiin aina yritysmuodoista sopimuksiin ja tekijänoikeuksiin. Kouluttajina toimivat luoviin aloihin erikoistuneet asiantuntijat ja lehtorit Humakista ja Turun AMK:n Taideakatemiasta. Tilaisuuksissa on mukana myös alan huippupuhujia sekä mielenkiintoisia case-esimerkkejä.  

Sarja toteutetaan vaihtuvissa kulttuuritiloissa keväällä 2023. Koulutuskertoja on yhteensä kymmenen ja ne järjestetään aina torstaisin klo 9–12. Kokonaisuudesta voi valita itselleen sopivimmat. Kaikki osiot ovat maksuttomia.

Kulttuurin kärkihanke kehittää ja edistää taiteen ja kulttuurin toimintaedellytyksiä Turussa yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Luovuudesta liiketoimintaa -koulutus toteutetaan yhteistyössä Okulaari-hankkeen kanssa, joka on ESR-rahoitteinen Humakin ja Turun AMK:n Taideakatemian yhteishanke luovien alojen työllisyyden parantamiseksi Varsinais-Suomessa.